Prijava

Vaša prijava

FOTO Juraj Fabijanić šampion 14. Turopoljske kobasijade


Turopoljska kobasijada, njeno 14. izdanje, u organizaciji Plemenite opčine Turopoljske i Vijeća mjesnog odbora Hrašće održana je jučer u Vatrogasnom domu DVD-a Hrašće. Peteročlani ocjenjivački sud ocjenjivao je 72 uzorka domaćih kobasa. Ocjenjivano je (ocjene od 1 do 5) 5 elemenata kobasa: prerez, boja, miris, okus, izgled (opći dojam). Najveći broj bodova (120 od mogućih 125) dobila je kobasa Jurja Fabijanića i on je proglašen šampionom 14. Turopoljske kobasijade (Turopolja, Posavine, Vukomeričkih gorica, Pokuplja i Vrhovja).

23.03.2019. Hrašće – 14. Turopoljska kobasijada. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Plemenita opčina Turopoljska, župan Juraj pl. Odrčić, dodijelila je najuspješnijima (po broju bodova) zlatne, srebrne i brončane diplome te posebno priznanje za najbolju domaću kobasu od turopoljske svinje. Šampionu Fabijaniću uručena je šampionska diploma i pehar.

23.03.2019. Hrašće – 14. Turopoljska kobasijada. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Predsjednica ocjenjivačkog suda Zlata Filipović u svom govoru prije proglašenja najboljih iznijela je zanimljiv (i logičan) prijedlog da se održavanje Turopoljske kobasijade produži i postane cjelodnevna manifestacija. Opravdanost prijedloga potkrijepila je činjenicom da je preveliki napor ocijeniti ovoliki broj uzoraka u samo tri sata. Prijedlog će najvjerojatnije biti usvojen te bi slijedeća kobasijada mogla biti obilježena odnosno popraćena i službenim biltenom.

23.03.2019. Hrašće – 14. Turopoljska kobasijada. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon ceremonije proglašenja najboljih kobasičara izložbene kobase degustirali su brojni posjetitelji te je druženje potrajalo do duboko u noć.

Galerija fotografija