Prijava

Vaša prijava

Mještani naselja Povoljnjaki i Cekovići u Kravarskom ogorčeni lošom prometnom regulacijom


Mještani naselja Povoljnjaki i Cekovići u Kravarskom zbog radova na rekonstrukciji prometnice Zagorci-Kolarci ostali su djelomično prometno odsječeni. Naime, od ponedjeljka do subote od 7 do 17 sati prometnicom koja je u rekonstrukciji mogu se služiti samo pješaci, a u slučaju izvanrednih situacija i hitna služba, vatrogasci i policija. Takva situacija otežala je život mještanima i izazvala veliko nezadovoljstvo.

Slamka spasa mogao bi biti šumski put od naselja Cekovići prema naselju Krušak, koji bi poslužio kao alternativni pravac za gore navedena naselja.

– Od naselja Cekovići prema naselju Krušak postoji šumski put koji teritorijalno pripada Gradu Velika Gorica. Od trećeg mjeseca ove godine intenzivno vodimo pregovore s Hrvatskim šumama i gradonačelnikom Grada Velike Gorice gospodinom Draženom Barišić kako bi pronašli rješenje za osposobljavanje navedenog šumskog puta u svrhu alternativnog pravca, odnosno izlaza prema Gradu Velika Gorica. Nadamo se da ćemo ovih dana postići konačan dogovor te da ćemo kroz petnaestak dana osigurati prolaz po navedenom šumskom putu koji je zasad neprohodan – poručio je Vlado Kolarec, načelnik Općine Kravarsko.

Mještani izrazili i nezadovoljstvo stanjem u kojem se nalaze ulice Cekovići i Cekovići odvojak.

– Osim što ostavljamo kartere od sada imamo i bazen nasred naše male uličice – prokomentirala je jedna ljutita mještanka na svom Facebook profilu.

Foto: Facebook/Katica Pejak Jerleković

Kako smo doznali od načelnika Kolarca i to bi se uskoro trebalo promijeniti.

– U toku radova došlo je do oštećenja ulice Cekovići odvojak (uz pilanu) te obavještavamo korisnike i stanovnike iste da ćemo navedeno prometnicu nakon završetka radova sanirati (preasfaltirati). Isto tako, ovih dana na istoj toj prometnici uslijed velikih količina oborinskih voda došlo je do začepljenja propusta te će se ovih dana isto sanirati kako ne bi došlo ponovno do prelijevanja vode preko prometnice – dodao je načelnik.