Prijava

Vaša prijava

Kurilovec se gradi: U planu nove tribine i momčad još bolja nego lani!


Kad je seniorima završila prošla, vrlo uspješna sezone, pa kad je još i odrađen kapitalni klupski projekt Alpas Cup, u nogometnom Kurilovcu počeo je godišnji odmor. Ne potpuni – trebalo je obaviti razgovore s igračima koji ostaju, odlaze i dolaze, a radi se i na infrastrukturi – ali nogomet je svejedno nekako otišao u drugi plan, u zavjetrinu. Nakon što su uređene prekrasne nove klupske prostorije, do početka sezone trebale bi biti gotove i nove tribine, uređuje se i održava i travnjak, koji prošle sezone baš i nije bio reprezentativan… A istovremeno se i slaže nova momčad.

– Evo me na moru, odmaram se i punim baterije za sve ono što nas čeka. S pripremama krećemo 15. srpnja, pojavit će se i neka nova imena, dok su nas neki napustili – javio se Perica Vidak, mladi trener koji je s mladom momčad Kurilovca prošle sezone napravio sjajan posao.

U istom ritmu planira ići i dalje, možda i s još većim ambicijama, ali svakako s jačim adutima u rukama. Gotovo cijela prošlosezonska momčad ostala je na okupu, a to je vjerojatno i najveće pojačanje. Svi ti mladi igrači godinu su stariji, sezonu iskusniji, čvršći i kvalitetniji nego prošle godine u ovo vrijeme… Kurilovec su napustili golmani Antonio Demo i Petar Jelavić te Adrian Perić, Domagoj Desput, Mateo Velić i Petar Lucijan Čurek. Prvi i posljednji bili su standardni prvotimci, ostali baš i nisu, a za Demu je već pronađena i zamjena.

Na golu Kurilovca sljedeće sezone će biti Luka Bogović, 20-godišnji Karlovčanin koji dolazi iz Vinogradara, dok će se Čurekov desni bok tek trebati zatvoriti. Novi igrači Kurilovca su i četvorica najboljih juniora Gorice – braća Patrik i David Posavec, Fran Stiplošek i Tin Borovac. Svi će priliku sigurno dobiti, prikazano u dresu juniora sugerira da bi šansu mogli i iskoristiti… Najavljen je i dolazak Petra Bandića, 19-godišnjeg napadača mostarskog Zrinjskog.

– Sam se javio i izrazio želju da dođe k nama, kaže da je čuo kako se ovdje dobro radi s mladim igračima i da želi biti dio toga – otkriva nam trener Vidak.

Na pripremama s Goricom su Juraj Spudić i Maks Slunjski, postoji mogućnost da se jedan od njih, a možda i obojica, vrate u Kurilovec, a radi se i na novim pojačanjima.

– Da, želimo dovesti još dva ili tri igrača, na pozicijama na kojima smo ‘tanji’. Nova mladost je stigla u klub, vjerujem da ćemo i kroz pripreme napraviti iskorak svi zajedno i da ćemo biti još kvalitetniji nego prošle sezone. Jako sam zadovoljan kako se stvari zasad odvijaju i baš se veselim početku priprema – kaže Vidak.

Okupljanje je, dakle, 15. srpnja, a tijekom priprema odigrat će Kurilovčani i sedam utakmica. Najzvučniji protivnici su drugoligaši Dinamo II i Sesvete, protiv kojih će Vidak vidjeti kako bi to otprilike izgledalo da se jednom i Kurilovec eventualno nađe u drugoligaškom društvu. Već iduće sezone? Zvuči prilično hrabro i optimistično tako nešto najaviti, ali istovremeno zvuči i jako, jako lijepo…