Prijava

Vaša prijava

‘Nula’ za kraj priprema, Jakirović na mukama: ‘Imamo problema…’


Prva loša vijest stigla je u najavi prijateljske utakmice između Gorice i Inđije zbog – graničara. Gosti su zadržani na granici duže od predviđenog, kasnili su u Veliku Goricu i početak je morao biti odgođen. A kad su se konačno dokopali stadiona, kad su igrači obje momčadi izašle na zagrijavanje, druga loša vijest sručila se s nebesa… Kiša pomiješana tučom pošteno je okupala cijeli sjeverozapad Hrvatske, a posljedica sve bio je natopljen teren. Na kojem je puno teže bilo igrati, jer lopta nije išla onako kako to inače radi, ali i na kojem su opasnosti od ozljeda puno veće. Iako, vremenski uvjeti nemaju previše veze s trećom lošom vijesti ovog poslijepodneva, s ozljedom Lukasza Zwolinskog.

– Ušao je u duel s protivničkim igračem, koji ga je ulovio u ‘škare’, pa ga je zaboljelo. Izašao je iz predostrožnosti, a tek ćemo vidjeti koliko je ozljeda ozbiljna, nakon što ode na ultrazvuk – kazao je trener Sergej Jakirović nakon zabrinjavajuće ‘nule’ u generalnoj probi točno tjedan dana prije početka prvenstva.

Igra je bila daleko od tečne, idealne, ali to je manji razlog za zabrinutost. Prvo zbog teškog terena, drugo zbog umora, treće zbog silnih izostanaka… Puno više trenera brine zdravstveni karton u momčadi.

– Utakmica je bila solidna, iako se vidjelo da smo mi još malo teški od srijede, kad smo igrali s dvije momčadi po 90 minuta – počeo je Jakirović pa se okrenuo onome što ga muči:

– Imamo problema… Imamo par ozljeda, prije svega mehaničkih, jer jedino je Maloča osjetio zadnju ložu. Cherifa smo poštedjeli za ovu utakmicu jer je dobio udarac u koljeno, Čabraja nam se tek priključio, a Suk bi trebao početi trenirati u utorak, što je dobra vijest. Morat ćemo ga ubrzano pripremati za ono što nas čeka, da nam može već u prvom kolu pomoći barem jedno poluvrijeme.

Ugađanski reprezentativac Farouk Miya priključit će se momčadi tek nakon što se odigra to prvo kolo protiv Intera (subota, 21 sat, Gradski stadion), Kristijan Lovrić propustio je nekoliko dana treninga i ovu utakmicu, kao što će zbog kartona propustiti i Inter, a kad se tome dodaju i problemi sa Cherifom, Zwolinskim, Maločom, ranije i Marinom, pa Šrolerom, kojeg nema cijele pripreme… Jasno je da trener ima razloga za zabrinutost.

– Zadovoljan sam odrađenim, ali brinu me svi ti problemi koje imamo. Sve su to neki udarci, ali i to je dovoljno da te par dana izbaci iz ritma i da značajno utječe na način na koji ćemo krenuti u prvenstvo. Pogotovo kad je riječ o Interu u subotu, jer to je ipak prvo što nas čeka… Vidjet ćemo, nadam se da ćemo se pokrpati i da ćemo reagirati, složiti sve kako treba. Sad imamo dva dana slobodno, u utorak ujutro se opet nađemo i idemo u nove pobjede – kazao je Jakir.

Neće biti lako u drugoj prvoligaškoj sezoni, ne bi bilo ni da je sve idealno, ali u Gorici su naviknuti na borbu. I na mukotrpan rad, koji se mora isplatiti.

– Dosad je napravljeno sve, reći ću ono što će reći svaki trener, da je sve napravljeno po planu, da su dečki radili dobro… A kad krene prvenstvo, vidjet ćemo što smo zaista napravili. Moja je želja da od prvoga kola budemo kako treba, ali to ovisi o mnogo faktora. Počevši od tih ozljeda… Tko zna kako će to sve skupa ići, nisam baš Nostradamus da to mogu predvidjeti, ali uvjeren sam da smo napravili sve što smo mogli – zaključio je Jakirović.

Protiv Inđije je počela postava koja je vjerojatno najbliže tome da starta i za tjedan dana, s Kahlinom na golu, Jovičićem i Steenvoordenom na stoperima, Musom i Špičićem na bokovima, Marinom i razigranim Maslowskim u veznom redu te Mathieuom, Čabrajom, Dvornekovićem i Zwolinskim u ofenzivnom dijelu. Ulazak Cherifa mogao bi nekoga eliminirati, izmijeniti neke figure, ali to je otprilike to u ovom trenutku. Protiv Inđije nije stvoreno previše šansi, no Gorica je otraga izgledala čvrsto i posloženo, a to je ipak temelj na koji je lakše nadograđivati. Pogotovo kad se vrate odsutni, ozlijeđeni, nezaliječeni…