Prijava

Vaša prijava

Jakir: Imamo prvu pobjedu, a sad idemo pružiti što jači otpor Dinamu!


Čudna je bila ta nogometna nedjelja u srcu Turopolja. Kiša je nemilosrdno padala i značajno otežala posao igračima Gorice i Osijeka, gledatelji su se stisnuli pod krov zapadne tribine, a sve je počelo minutom šutnje za našeg nasrtadalog vatrogasca Ivana Galekovića… A onda se Gorica razigrala, i na tribinama je živnulo, upalili su se reflektori i scena je bila spremna za dramu s happy endom. I slavljem goričkih navijača nakon pobjede 3-1 nad Osijekom.

– Moram i jednoj i drugoj momčadi čestitati na uloženom trudu, dali su sve od sebe. Teren je bio takav kakav je, pala je velika kiša i bilo je vode po njemu, a to je značilo da moramo i mijenjati način igre. Zato je bila jako bitno da imamo energiju i agresivnost, zato da, kad osvojimo drugu loptu, što prije koristimo njihove prazne bokove. To su dečki i odradili na jako dobar način i na kraju zasluženo pobijedili – otkrio je svoje taktičke ideje Jakirović.

Puno je lopta bila u zraku, jer po natopljenm terenu bilo ju je teško kontrolirati na pravi način, ali uspjela je Gorica preko svojih Afrikanaca dolaziti do golova. Dvaput je zabio Cherif Ndiaye, a jednom Farouk Miya, jedan od onih koji su propustili otvaranje prvenstva s Interom. Ovoga puta igrali su i Lovrić i Čabraja, s klupe su ušli Steenvoorden i Suk…

– Protiv Intera nam je nedostajalo ukupno sedam igrača, od toga petorica koja su iznijela prošlu sezonu. Znao sam da ćemo s njima biti bolji, to su nam sve jako važni igrači – kazao je Jakir.

Trener Sergej Jakirović pronašao je način kako okrenuti natopljen teren u svoju korist… Foto: Marko Prpić/PIXSELL

A s druge strane takvoj Gorici bila je Osijekova “B momčad”. Od prvih 11 iz Sofije u četvrtak u akciji je od početka bio samo golman Ivušić. Preostalih deset igrača su se odmarali, da bi u nastavku trener Skender aktivirao Kleinheslera, Mancea i Marića. Navijači Osijeka nisu bili oduševljeni odlukom da se ide u takvom radikalno odmaranje prvotimaca.

– Smatram da su to sve igrači NK Osijeka, svi oni imaju ugovore i ne zanima me koju je postavu protivnički trener izveo protiv nas. Čak bi nam bilo u nekim stvarima i lakše, jer smo se u pripremi utakmice fokusirali na igrače koji standardno igraju. Ovako smo morali neke stvari mijenjati, na sastanku prije utakmice morao sam igračima dati malo više informacija, ali ispalo je dobro – zadovoljan je Jakirović, koji je zaključio ovu temu jasnom porukom:

– Želim Osijeku svu sreću u četvrtak, da prođu CSKA Sofiju.

A onda se iz budućnosti trener vratio na recentnu prošlost. Na prvu pobjedu u novoj sezoni. U kojoj je, zamolili su ga, trebao nekoga izdvojiti.

– Ma svaki igrač je dao svoj obol pobjedi. Obrana je bila jako dobra, iako u strašno puno duela, i u zraku i na zemlji, ali ako ćemo nekoga izdvajati, to je sigurno Cherif. Dao je dva gola, pogotovo lijep je bio onaj bijeg s centra i mirna realizacija… Lovrić je bio jako dobar lijevo, Dvorneković na drugoj strani, pogotovo u defenzivnim zadacima. Ma svi su dali svoj maksimum i stvarno sam sretan nakon svega – rekao je Sergej.

Kristijan Lovrić opet je odigrao sjajnu utakmicu, uz asistenciju, kao i Dvorneković, i Maslowski… Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Vidjevši Lovrića i Miyu u akciji, dvojac koji se spominje u pričama o transferima, mnogima je prošlo kroz glavu kako bi bilo prilično opasno ostati bez takve dvojice igraju odjednom.

– Bilo bi jako opasno, pogotovo kad znamo koliko znače za naše igru. Međutim, isto tako sam svjestan da klub mora prodavati da bi mirno živjeli. Meni kao treneru je i cilj napraviti jedan transfer po sezoni, jer to je priznanje i nama kao stožeru i svima u klubu. Vidjet ćemo hoće li se sve to realizirati. Naravno da bih ja volio da obojica ostanu barem do zime, ali znam i da prijelazni rok traje još mjesec dana. Sve je moguće – odgovorio je Jakirović.

Samo pet dana nakon Osijeka na red će doći Dinamo. Ovoga puta u gostima, prvi put ove sezone. Igra se u petak od 20 sati na Maksimiru, Gorica u trećem kolu prvenstva ide na jedinog protivnika kojeg prošle sezone nije uspjela niti jednom pobijediti.

– Dinamo je naša najbolja momčad, to se zna. Gledao sam ih u Koprivnici, u pobjedi 3-0 protiv Slavena, i činilo mi se da igraju koliko im treba. I uopće nije važno tko je na terenu, imaju dovoljno igrača za igranje na dva, tri fronta… Treba se sad odmoriti i dobro se pripremiti da dođemo u Maksimir lijepo se prezentirati i pružiti Dinamu što jači otpor – iznio je svoj plan Sergej Jakirović.

Nakon dva kola Gorica ima četiri boda, drži četvrto mjesto, iza Dinama, Rijeke i Hajduka, koji imaju šest. Imala bi i Gorica da je bilo samo malo više sreće u onom ogledu s Interom, ali super je i ovo za početak. Ajmo sad dalje, raditi stvari koje dosad još nismo!