Prijava

Vaša prijava

Otkriven točan uzrok jučerašnjeg nestanka struje!


Donosimo službene informacije nastavno na jučerašnji razlog nestanka električne energije Podsjetimo, sinoć je u 21.14 sati oko 60 tisuća naših sugrađana provelo oko dva sata u mraku, kako smo izvijestili u jučerašnjoj objavi.

Iz  Grada su reagirali slanjem nadležnih službi na teren, kako bi se problem riješio u najkraćem mogućem roku.

– Sazvan je krizni stožer nakon nestanka struje i prestanka rada semafora zbog navedenog problema te su sve nadležne službe na terenu. Policija i DVD-ovi su na velikogoričkim prometnica i reguliraju promet radi sigurnosti – napisao je jučer zamjenik gradonačelnika, Krešimir Ačkar, na svom facebook profilu.

Kako je nadalje izvijestio HOPS, zbog kvara na visokonaponskoj opremi Hrvatskog operatora prijenosnog sustava (HOPS) na njihovoj trafostanici u Mraclinu došlo je prekida napajanja radijalno priključenih trafostanica: TS Velika Gorica, TS Petrinja i TS Glina. Odmah po nastanku kvara, dežurne specijalističke službe HOPS-a u najkraćem su vremenu intervenirale i izolirale mjesto kvara u TS Mraclin te vratile 110 kV napon na sabirnice TS Velika Gorica, TS Petrinja i TS Glina u 23:08 sati. U opisanom događaju došlo je do loma izolatora prekidne komore visokonaponskog prekidača (VN) polja 110 kV Siscia u TS Mraclin i nemogućnosti prekidanja struje kvara od strane ovog prekidača.

Iz HOPS-a ističu da za ovaj prekid isporuke električne energije nije bio povezan s HEP-om, objašnjavajući kako su riješili ovaj problem na terenu.

– Kvar je otklonjen djelovanjem sustava zaštite od zatajenja prekidača i posljedično isključenjem kompletnog 110 kV postrojenja TS Mraclin. Nikakvi drugi poremećaji u elektroenergetskom sustavu nisu zabilježeni. TS Petrinja i TS Glina trenutno se radijalno napajaju iz TS Mraclin zbog radova na rekonstrukciji 110 kV postrojenja TS Pračno. Tijekom dana specijalističke ekipa HOPS-a ce izvršiti popravak prekidača polja 110 kV Siscia čime će se uspostaviti puna funkcionalnost 110 kV postrojenja TS Mraclin.