Prijava

Vaša prijava

Petica Jelačića na startu, sudac dosudio penal pa se – predomislio?!


Krajem lipnja, u finišu prošlog prvenstva, Jelačić je Zvekovcu, također u Vukovini, utrpao 11 komada. U subotu, na otvaranju nove sezone, bilo je ipak više neizvjesnosti, barem sat vremena. Zvekovac je bez kompleksa zaigrao otvoreno i već u 2. minuti Horvat je imao zicer, a istaknuo se vratar Jelačića Davor Sakač i bravurozno spasio pogodak gostiju. Samo minutu kasnije domaći su poveli. Mateo Nikić dokopao se lopte na 20-tak metara po sredini, topovski pogodio kut za 1-0 i činilo se da se opet sprema golijada. Kakva zabluda!

Nevolje za Jelačić počele su u 21. minuti kad je srušen gostujući igrač Martin Horvat, a sudac Čunčić odrješito pokazao na kazneni udarac. Dok su se gosti dogovarali tko će pokušati izjednačiti rezultat, arbitar je, vjerojatno na signal pomoćnika Crnolateca, promijenio odluku i nije bilo ništa od “elvera”. Na užas gostiju. U 34. minuti bilo je ipak 1-1. Dino Pucelj uposlen je poludesno i snažnim udarcem u bliži kut pogodio mrežu za možda i najpravedniji remi na poluvremenu.

Nakon odmora, Jalačić je zaigrao daleko ozbiljnije i pala je “petarda”. Zlatko Relota zabio je za 2-1 nakon poduže kombinacije s desna, Ivan Smok pogodio je iz slobodnjaka uz pomoć živog zida, a do kraja zabili su još Dominik Mršić i Relota svoj drugi na utakmici.

Novost nam je nakon utakmice otkrio trener JelačićaStiven Žitnik.

– Nakon  utakmice su navijači i članovi Uprave izabrali našeg vratara Davora Sakača za igrača utakmice i nagradili smo ga s 200 kuna. To je nova praksa u Jelačiću i svojevrsna stimulacija našim igračima – otkrio je Žitnik.

Vaš i novinar Sportskih novosti za najboljeg je izabrao dvostrukog strijelca Zlatka Relotu. Svatko ima pravo za svoje mišljenje, mi smo se odlučili za neumornog vezista i golgetera, a Sakaču dobra ocjena i čestitka…

JELAČIĆ – ZVEKOVAC 5-1
VUKOVINA Igralište Jelačića. Igrano 31. kolovoza 2019. od 17.30. Gledatelja 35. Sudac: Tihomir Čunčić (Kuče). Pomoćnici: Ivan Smolčić (Zagreb) i Patrick Crnolatac (Novo Čiče). Delegat: Stjepan Petrac (Gornja Lomnica).
STRIJELCI: 1-0 Nikić (3), 1-1 Dino Pucelj (34), 2-1 Relota (54), 3-1 Smok (60), 4-1 Mršić (79), 5-1 Relota.
JELAČIĆ: Sakač, Herek, Ivanjko (od 84. Karlović), Jambrešić, Godinić (od 80. Prizmić), Nikić, Matejčić (od 46. Mršić), Relota, Rus, Miletić (od 46. Sabljak), Smok (od 83.D. Matković).
TRENER: Stiven Žitnik
ZVEKOVAC: Peti, Dominik Pucelj (od 46. D. Kovačević), Dario Pucelj, M. Kovačević, Antičević, Peh, Krivan, A. Kovačević, Dino Pucelj, Deni Pucelj, Horvat.
TRENER: Anđelko Peh

Ostali rezultati turopoljskih klubova koji su igrali u subotu, 31. kolovoza:
Trešnjevka – Gradići 2-0
Dinamo (OO) – Croatia 2-0
SU-LA – Lomnica 5-0
Milka Trnina – Dinamo Hidrel 5-2