Prijava

Vaša prijava

Policija zaustavila krijumčara i četiri migranta u mjestu Cerovski vrh


Pripadnici mobilne jedinice policije za provedbu nadzora državne granice u utorak nešto prije 14 sati u mjestu Cerovski vrh zaustavili su vozilo u kojem se nalazilo pet osoba. Za upravljačem se nalazio 51-godišnji hrvatski državljanin, a društvo su mu pravila četiri strana državljanina. Četvorka kod sebe nije imala nikakvih dokumenata, ali su policiji rekli da su državljani Alžira.

– Petorica muškaraca privedena su u Policijsku postaju Velika Gorica. Vozač je uhićen i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje. Nakon čega je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava poradi počinjenja kaznenog djela iz članka 326. Kaznenog zakona dostavljena je dežurnom Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici – rekao nam je Nikica Ljubanović iz PP Velika Gorica.

Četiri strana državljana zadržana su zbog utvrđivanja njihovih identiteta i reguliranja njihovog statusa. Nakon toga muškarci će biti protjerani iz Hrvatske i dobit će zabranu ulaska u trajanju od jedne godine. Do okončanja upravnog postupka bit će smješteni u Prihvatni centar za strance u Ježevu. Nakon toga najvjerojatnije će biti deportirani u Veliku Kladušu.