Prijava

Vaša prijava

Jakirović: Kapa do poda mojim igračima, ovo ne može baš svatko…


Scenarij je bio gotovo identičan kao u srijedu, happy end izgledao je vrlo slično, a glavni protagonisti odradili su svoj posao besprijekorno. Ponovno je prvi gol Hajduku zabio Kristijan Lovrić iz slobodnjaka, ponovno je drugi gol Hajduku zabio Joey Suk, ponovno je završilo slavljem Gorice 2-1. Velikim slavljem, popraćenim čuvenom i nadaleko poznatom pjesmom.

Srijeda copy-paste

🔥
🙌
#ponosgrada

Gepostet von HNK Gorica am Samstag, 2. November 2019

– Bilo je teško, mislim da smo gledali sadržajnu utakmicu, punu tempa, dinamike, ritma, duela… Sve ono što čini pravu utakmicu, rekao bih čak i na europskom nivou. Imali smo puno više prilika nego u srijedu, ali malo nas je i nagradilo. Onoj Hajdukovoj akciji u 3. minuti čak sam i ja zapljeskao, sjajno su proigrali, imali zicer, no Suk je to očistio… – počeo je vrtjeti film trener Gorice Sergej Jakirović, a onda zastao na 12. minuti i onom senzacionalnom slobodnom udarcu Lovrića, gotovo “iz svlačionice”…

– Nisam imao pojma da će pucati od tamo. Što taj dečko radi, to je nemoguće… – vrtio je sad glavom Jakir.

Briljantni Kristijan Lovrić zabio je već četiri gola iz slobodnih udaraca ove sezone… Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Pojavljivat će se Kristijan Lovrić u Hajdukovim noćnim morama, jednako kao i suigrač mu Joey Suk. Njih dvojica su razlog što se kući vraćaju potpuno praznih ruku.

– Nakon što smo poveli 1-0, Hajduk se uspio nametnuti u sredini, zasluženo je izjednačio, a mi smo se opet u poluvremenu neke stvari dogovorili, korigirali, i čekali smo svoju priliku. Energetski smo bili bolji od Hajduka u drugom poluvremenu, stvorili smo više prilika, a na kraju je iz jednog fenomenalnog ubačaja Suk zabio glavom i evo nas s nova tri boda – analizirao je dalje Jakirović, pa istaknuo:

– Moram reći, u sedam dana dobiti ovakve tri teške utakmice, ne pamtim kad je netko u HNL-u takvu seriju izvukao s tri pobjede. Moram čestitati svojim igračima, naklon do poda!

Mijenjao je neke figure na terenu njegov kolega Damir Burić u odnosu na srijedu, ali promijenilo se nije ništa.

– Kad sam dobio Hajdukovu postavu u ruke, znao sam da je radna momčad na terenu, da im je važno da ne izgube. Uz Nejašmića, očekivao sam možda Dolčeka i Jradija, ali trener Burić najbolje zna, on je unutra… Ukupno gledajući, nisu nas ničime iznenadili, znamo mehanizme u njihovoj igri, a na osnovu toga smo se i pripremali za utakmicu – kaže trener Gorice, koji je bio spreman i na to da će Hajdukovi igrači fizički pasti u završnici.

– Da, malo sam i računao s tim. Znam da smo mi dobro spremni, a vezna linija Hajduka već u 70. minuti počela je lagano padati, teško su disali. Zato sam i tražio od igrača da ih još stisnemo, da im ne damo mirna rješenja, da probamo doći do lopte i to pretvoriti u gol. U tome smo i uspjeli, ponovo u završnoj fazi utakmice, kao i u Rijeci. Je li to slučajno? Može se i to reći, ali energetski i kondicijski smo jako dobri. U nogometu te nekad nagradi, nekad ti uzme, u Rijeci je moglo završiti i obrnuto… To je sport, njegova dramatika, a to je fenomenalno za publiku. Za nas trenere, doduše, baš i nije – nasmiješio se Jakirović.

Sergej Jakirović mete sve redom otkad je položio za Uefa PRO licencu. Sad sam tek trener, kaže u šali… Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Pitali su ga i za situaciju kod Sukova gola za pobjedu, je li vidio da je Nizozemac bio u zaleđu…

– Daleko mi je to, nisam mogao vidjeti. Tražio sam ja i jedanaesterac na Cherifu, tu mi se činilo da je bilo kontakta, ali zaleđe nema šanse da vidim. Tek kad se pogleda snimka može se vidjeti o čemu se tu radilo, analizirat će se ta situacija… Kažem, nekad vam uzme, nekad vrati, no siguran sam da će se to iznivelirati kroz sezonu. U Osijeku nam je bilo važno, zato smo reagirali, ali na kraju to uvijek nekako dođe na 50-50 – vjeruje Jakir.

Do kraja polusezone ostalo je pet kola, idealan scenarij bio bi 15 bodova iz sudara s Istrom vani, Varaždinom doma, Lokomotivom u gostima pa s Belupom i Interom doma.

– Ja se tome nadam, ali svi znamo koliko je to teško, jer svi ti klubovi također imaju svoje ciljeve. Naravno da ćemo se mi postaviti tako da pokušamo pobijediti u svakoj od tih utakmica, ne bježim od toga. Tako nastupamo i protiv Dinama, i protiv Hajduka, i protiv bilo kojeg protivnika. Svaki put je cilj tri boda. I da, u utakmicama pred nama imamo se pravo nazivati favoritima, tako i ljestvica kaže. I sigurno ćemo se tako postaviti – kazao je trener.

Trenutačno je na kontu 21 bod, šest manje od drugoplasiranog Hajduka, pa je netko pitao i razmišlja li se u Gorici i o drugome mjestu na kraju?!

– S obzirom na prošlu sezonu, znamo gdje smo griješili i želimo napraviti korak naprijed. I znam da će nam ove utakmice možda odrediti i cijelu sezonu. Reći ću ovako… Prošle sezone na polusezoni smo imali 27 bodova, kad bismo ove imali malo više od toga, bilo bi sjajno. Ali polako, zec je još u šumi – oprezan je Sergej Jakirović.

Oprezan i – ludo uspješan! Čovjek sredi Rijeku u gostima, dvaput “mazne” Hajduk u tri dana, kulerski se presvuče i ode kući. Kao da je to nešto potpuno normalno. S njim i njegovim igračima, uostalom, to je i postalo normalno… Što je, zapravo, čudesno!