Prijava

Vaša prijava

Udružili su se kako bi pomogli sekama Rinčić i – uspjeli


I prije nego što je bila kuhana, Goričani su čekali na red za sarmu, a pojelo se i oko 50 kilograma kolača te popila pokoja časicakuhanog vina. Odaziv građana na Humanitarnu sarmijadu iznenadio je i same organizatore – KUD Čiče, KUU Turopoljsku tradiciju i Buvaljkuše, koji su udružili snage i organizirali se kako bi napravili oko 900 sarmi i pozvali sugrađane da još jednom pomognu akciji ‘Za naš korak’ koja prikuplja novce za liječenje Lorene i Ive Rinčić.

“Stvarno sam zadovoljan i zahvaljujem svim Velikogoričankama i Velikogoričanima što su se odazvali na akciju. Da smo imali još sarmi, sigurno bi ih prodali. Bilo je to jedno stvarno prekrasno druženje i srce nam je puno što smo mogli pomoći ova dva anđela. Najveća nam je zahvala to što možemo pomoći djeci”, izjavio je predsjednik Kulturno umjetničke udruge Turopoljska tradicija Filip Margić i dodao kako su sarmijadom prikupili gotovo 14.500 kuna.

“Goričani su stvarno pokazali da imaju veliko srce, pokazali su dušu. Ni roditelji seka Lorene i Ive nisu očekivali toliki odaziv, ali bili su sretni kad su vidjeli da su ljudi uz njih i da im žele pomoći”, rekao je predsjednik KUD-a Čiče Stipo Duvnjak.

No, akcija nije stala kada je nestalo sarmi i kolača, a za to su se pobrinule Buvljakuše koje su neumorno ostale na istom mjestu i nastavile prodavati božićne ukrase, tombole, knjige i male poklone kako bi prikupile što više sredstava za ovu humanitarnu akciju.

15.12.2019. Velika Gorica – Humanitarna sarmijada za seke Rinčić. Foto: David Jolić/Cityportal.hr