Prijava

Vaša prijava

Stiven Žitnik zakazao start za subotu 1. veljače


Stiven Žitnik je u našem Turopolju ponašanjem i stavom jedan od najprirodnijih, spontano poštenih i najdugovječnijih amaterskih nogometnih trenera. Itekako prihvaća činjenicu da od nogometa ima mnogo važnijih životnih događanja a tako se i manifestira. Prije razgovora o njegovom županijskom jesenskom prvaku Jelačiću iz Vukovine, otvorio je jednu drugu temu i tako još jednom pokazao svoju dobru staru “bečku” i Trešnjevačku školu (u Goricu je stigao iz spomenutog kvarta naše drage metropole). Evo i monologa Žitnika o trenutno svom klubu Jelačići iz Vukovine.

“Pripreme za proljetni dio prvenstva počinju 01.02.20. u subotu u 11 sati. Do početka prvenstva i 1. kola protiv NK Zvekovac imat ćemo 5 aktivnosti tjedno i odigrati 8 utakmica. Dogovorene test utakmice: 09.02. Lomnica, 13.02. Polet (B), 15.02. Goranka Ravna Gora, 16.02. NK Pešćenica, 19.02. Gradići, 23.02. 1. kolo Kup-a Dinamo Hidrel, 27.02. Rudeš (juniori), 01.03., 2. kolo Kup-a ili prijateljska utakmica. Imamo relativno veliki broj utakmica kako bi svaki igrač dobio određenu minutažu a mislim i da su utakmice najbolji trening. Momčad je ostala na okupu, jedine promjene su odlazak Matkovića i dolazak Marka Štulića iz Rijeke, bivšeg igrača NK Orijent i NK Kraljevica. Postoji mogućnost dolaska još nekih igrača, mada i s ovim kadrom imamo kvalitetnu momčad i dobro smo pokriveni na svim pozicijama. Selekciju smo obavili u jesen i pogodili s dolascima igrača koji su se sjajno uklopili u momčad.”

Za proljeće konkuriraju: Sakač, Godinić, Sabljak, Ivanjko, Prizmić, Nikić, Jambrešić, Relota, Rus, Smok, Miletić, Matejčić, Mršić, Štulić, Cvek-Šekuljica, Jambrečina, Orešković, Karlović, Srbelj, Vrban. Pripreme planiramo odraditi na našem terenu a i koristit ćemo teretanu u Buzinu koju nam je omogućio jedan od sponzora.

– U proljeće startamo s vodeće pozicije, s jednim bodom ispred drugoga Mraclina i 13 bodova više od treće Lonje. Ako ne bude nekih velikih iznenađenja očekuje nas mrtva trka sa Mraclinom za prvo mjesto. Također očekujem neko novo prvenstvo jer pretpostavljam da i ostale momčadi neće biti iste kao u jesen. Mnogi su se pojačali, neki dodatno mobilizirali da izbjegnu opasnu zonu ispadanja a protiv nas kao vodeće momčadi lige imat će vjerojatno i veći motiv za uspjehom. Prema svim momčadima imamo respekt, želja nam je da se utakmice igraju u fer i korektnom tonu. U svakom slučaju očekujem veliku borbu u svakoj utakmici bez obzira gdje se igra. Želimo se dobro pripremiti i vjerujem da će naša kvaliteta i iskustvo biti presudni u borbi za prvo mjesto i da ćemo mi biti ti koji će se na kraju veseliti. Istaknuo bih i agilnu upravu koja nas prati u svakom pogledu. Osigurani su nam dobri uvjeti za rad od terena, opreme i svega što je potrebno za kvalitetan rad. Spremaju se i novosti u nogometnoj školi i radu s mlađim kategorijama, o tome naknadno – zaključio je Stiven Žitnik.