Prijava

Vaša prijava

Uspomene na nezaboravno iskustvo Jelačića iz Vukovara

[]

Prošlo je već sedam godina. Početkom ožujka 2013., seniori, veterani i članovi Uprave tada četvrtoligaša Jelačića iz Vukovine otputovali su i poklonili se gradu heroju Vukovaru. Odmah po dolasku, Jelačićeva ekspedicija dobila je službenog vodiča i predstavnika domaćina, prijateljskog kluba HNK Mitnica, čiji su članovi prilikom obilaska grada dali dodatni elaborat o tragičnim događanjima iz 1991.

Mora se naglasiti kako je to bilo nezaboravno iskustvo za sve, a posebno su mlađi igrači emotivno doživjeli obilazak bolnice, spomen obilježja na Ovčari i samom stratištu ljudi dovedenih iz spomenute bolnice. Kod spomenika na stratištu zapaljene su svijeće i položen vijenac. Nakon što su prijepodne obavili ono zbog čega su prvenstveno i došli u Vukovar, popodne su nogometaši Jelačića i Mitnice odigrali prijateljske utakmice na Dudiku u konkurenciji veterana i seniora.

Seniori Jelačića slavili su 3:0. Igrali su P. Kovačić, I. Kelava, Radojčić, Horvačić, Ruklić, Matković, Kontić, Bugarin, J. Matejčić, Tarle, Munđer (Mužar, Grubeša, Matić, D. Jerkoviæ, Škarec, Rajković). Trener: Stiven Žitnik. Strijelci su bili Tarle (9), Matković (30) i Matić (90). Slavili su i veterani Jelačića 6:2. Za goste su igrali Marković, Harambašić, Banić, Grgac, D. Kovačić, Šprajc, Divjak, I. Karaula, Z. Jerković, Pedišič, Mankas (M. Karaula, Ž. Karaula, Gvozdenica, Žitnik, I. Kovačić, Burić, Hmelina, Knezić, S. Kovačić, Mahin). Trener: Slaven Grgac. Strijelci su bili Mankas (2), D. Kovačić (2), Divjak i Burić.

HNK Mitnica je tada bio županijski ligaš, osnovan 2008. godine od hrvatskih branitelja. Domaćini su svojim gostima i budućim sportskim prijateljima pripremili nezaboravno treće poluvrijeme u lovačkom domu uz tamburaše i bećarce. Razmijenjeni su pokloni i dogovoren revanš u Vukovini. Prekrasno gostovanje u Vukovaru u Jelačiću je upotpunjeno i rođendanom kapetana Josipa Matejčića, a povratak u Vukovinu slijedio je idući dan u sitnim satima.

Početkom iste 2013. godine u Jelačić je doveden novi trener Stiven Žitnik, koji je dobio zadatak izvući klub u mirne vode Jedinstvene županijske lige, tada četvrtog ranga našeg nogometa. Prije gostovanja u Vukovaru, u zimskom pripremnom periodu, Jelačić je u Sisku na igralištu Segeste s umjetnom travom dobio Peščenicu 5-0 a zabili su Jurčević (2), Matković (2) i Crnković. Novopridošli Tomislav Jurčević, pristigao iz HNK Tomislav iz Tomislavgrada, najavljen je kao napadač i veliko pojačanje. Žitnik je i danas trener Jelačića, vodeće momčadi 1. ŽNL istok.