Prijava

Vaša prijava

“Mirisni lopovi” opet u akciji, na meti im dvaput ista trgovina

[]

Još je jedan relativno miran tjedan iza djelatnika Policijske postaje Velika Gorica, tjedan u kojem je zabilježeno 35 događaja svih vrsta, među kojima 13 kaznenih djela. Dva su tu slučaja obiteljskog nasilja, ali uglavnom se radi o krađama.

– U noći sa srijede na četvrtak provaljeno je u trgovinu Mlin i pekare u Donjem Hruševcu. Počinitelj je alatom obio vrata, ušao u prostor trgovine, uzeo polog i cigarete te se udaljio u nepoznatom smjeru. Procijenjena šteta je deset tisuća kuna – izvijestio je inspektor Nikica Ljubanović na redovnom tjednom druženju s lokalnim medijima.

Jedan od slučajeva čak i ne spada u ovaj tjedan, no povezan je s drugim, koji se dogodio u subotu.

– Iz trgovine BIPA-e u Zagrebačkoj ulici prijavili su nam dvije krađe parfema. Prva se dogodila prošlog četvrtka, kad su dvojica muškaraca odvlačila pažnju djelatnici dok je ženska osoba odnijela pet parfema različitih proizvođača. Šteta je oko 1800 kuna. Dva dana poslije, oko 20 sati, dvije muške osobe otuđile su tri parfema, a šteta se procjenjuje na 1200 kuna – nabrajao je Ljubanović.

Spomenuta je i još jedna krađa bicikla, kao dodatno upozorenje svim vlasnicima, jer takvih je situacija sve više… Ovoga puta iz dvorišta zgrade, lopov je ušetao i odvezao se na skupocjenom biciklu.