Prijava

Vaša prijava

Pogoršano stanje sigurnosti na cestama, u ovoj godini poginule 23 osobe

[]

Od 1. siječnja do 14. srpnja u prometnim nesrećama na području Policijske uprave zagrebačke poginule su 23 osobe. U istom periodu 2109. godine smrtno je stradalo 20 osoba, što znači blago pogoršanje stanja sigurnosti na cestama u ovoj godini.

– Gotovo svim prometnim nesrećama s poginulim osobama uzrok je nepropisna ili neprilagođena brzina, uz koje se nerijetko veže i vožnja pod utjecajem alkohola ili opojnih droga, a također i još uvijek nedovoljno istražen utjecaj korištenja mobitela i drugih uređaja, dok je za posljedice sudionika u najvećoj mjeri uzrok nekorištenja sigurnosnog pojasa. Obzirom i na veliki udio stradalih pješaka, želimo istaknuti da su najčešće greške vozača zbog kojih stradavaju pješaci – neprilagođena ili nepropisna brzina kretanja vozila, dok su najčešće greške pješaka – nepropisan prijelaz preko kolnika – objasnili su iz policije i dodali kako je u statistici zabilježen i veći broj poginulih vozača mopeda i motocikala, ali i njihovo češće kršenje prometnih propisa.

Zbog svega toga, iz policije su najavili kako će u narednom periodu, a posebno tijekom vikenda, poduzimati intenzivne mjere usmjerene na smanjenje broja prekršaja koji najčešće dovode do prometnih nesreća s najtežim posljedicama.