Prijava

Vaša prijava

Novo sanitetsko vozilo za goričku hitnu pomoć

[]

Gorička hitna pomoć dobila je novo sanitetsko vozilo, a do kraja godine dobit će i novo vozilo hitne medicinske pomoći. Naime, Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije od jučer raspolaže s osam novih vozila, a do kraja godine stiže ih još četiri. Ključeve novih vozila ravnatelju Zavoda Davorinu Gajniku uručio je u Dugom Selu župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. Ukupna vrijednost četiri vozila hitne medicinske pomoći i 4 vozila za sanitetski prijevoz iznosi 3 milijuna kuna, a do kraja godine stižu još četiri vozila za hitnu medicinsku pomoć ukupne vrijednosti 2,2 milijuna kuna.

– Kao i cijeli zdravstveni sustav, tako su i djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije podnijeli veliki teret posljednjih mjeseci u jeku pandemije koronavirusa. Bila je to nova situacija za sve, ali djelatnici Zavoda bili su i još su na prvoj crti, prevoze pacijente sa sumnjom na zarazu u bolnicu i zaista smo im dužni zahvaliti na trudu i profesionalnosti. Još jednom su dokazali kako njihov posao nije samo posao, već životni poziv – rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

– Zbog posebnog geografskog položaja, ali i činjenice da se pacijenti nerijetko voze u Zagreb jer nemamo svoju bolnicu, naša vozila godišnje prijeđu oko 5,5 milijuna kilometara i redovita obnova voznog parka je nužna. Naša je dužnost voditi brigu o sigurnosti djelatnika i pacijenata – poručio je Gajnik.