Prijava

Vaša prijava

Kurilovec devetkom kroz Mraclin: ‘Čeka nas sezona puno teža od prošle!’

[]

Ulazak u peti rang natjecanja preko dodatnih kvalifikacija koji dan ranije, kako bi rekao veliki Ćiro, galvanizirao je nogometaše Mraclina u iščekivanju još jednog velikog okršaja. Vjerovali su u Mraclinu da prolazak u finale Kupa Nogometnog središta Velika Gorica nije nemoguća misija, bez obzira na to što je s druge strane bio trećeligaš Kurilovec, pogotovo nakon što su shvatili da će gosti na Grabu istrčati bez velikog broja prvotimaca, s mlađim igračima… Na kraju, ništa od svega. Završilo je ružno za domaćina, Kurilovec je pobijedio 9-0!

– Velika je to razlika, prevelika… U intenzitetu, u trčanju, u svakom duelu, u svemu. Nismo bili u punom sastavu, igrali smo bez sedmorice koja su taj dan odradila jak trening, no svejedno je to razina više. Naravno da su se i oni ispuhali u svojim kvalifikacijama, da im je to bilo puno važnija, pa je na kraju, realno, naša pobjeda mogla biti i puno uvjerljivija – kaže trener Kurilovca Perica Vidak.

Utakmice u dva kupa, goričkom i županijskom, u velikoj su mjeri remetile njegove planove u pripremama, no dobro je u svemu što su barem rezultati bili sjajni. U županijskom kupu Kurilovec je izbacio Bistru (3-1) i Vrbovec (0-0, prolazak nakon jedanaesteraca) te izborio ulazak u Kup Hrvatske i finale s Goricom, a u goričkom kupu prošli su Gradiće (3-2) i sad Mraclin (9-0).

– Je, istina je da nam te utakmice nisu najbolje sjedale u tim terminima, ali iskoristili smo ih na najbolji mogući način. Važno nam je bilo doći do finala županijskoga kupa zbog Kupa Hrvatske, no cijelo ovo vrijeme nismo zaustavljali trenažni proces zbog tih utakmica. Protiv Gradića i Vrbovca, primjerice, igrali smo nakon dva najjača treninga u pripremama, bez svježine, no svejedno smo uspjeli – kaže Vidak i nastavlja:

– Sve te utakmice u puno većoj mjeri koristili smo kao pripremu za sve što nas čeka u novoj trećeligaškoj sezoni nego što smo gledali rezultat. Ispred nas je sezona koja će, uvjeren sam, biti teža nego prošla, bez obzira na to što više nema Vinogradara. Po imenima mi se najvećim favoritom za vrh čini Gaj Mače, a tu je i Jarun, kojeg zovu ‘novi Vinogradar’, pa Mladost Petrinja, koja je još jača nego prošle sezone, zatim Lučko, čiji je budžet iznad ove lige, a tu smo i mi, puno bolje Trnje, ali i Trešnjevka, koja nam dolazi u subotu u 18 sati, na otvaranju prvenstva. To je jako dobra momčad!

Dobar je, prema svemu sudeći, ponovno biti i Kurilovec. Ako su u Lučkom financije iznad ove lige, onda je u Kurilovcu to slučaju s količinom i kvalitetom rada pod palicom trenera Vidaka. Upravo zbog toga se i s manje novca može graditi momčad za vrh.

– Da, želja nam je opet biti u vrhu, a uz to i razviti ponekog mladog igrača, dobiti novu kvalitetu na taj način. U smislu ciljeva važnija će biti sljedeća sezona, u kojoj će se trebati izboriti za jedinstvenu 3. HNL, a ovu sezonu možemo dobro iskoristiti kao pripremu za sljedeću. I vjerujem da ćemo biti dobri u svemu tome, jer nismo previše mijenjali momčad, nastavljamo istim putem – naglašava Perica, pa nabraja koja su to sve nova lica na Udarniku.

– Otišao nam je samo Hrvoje Humeljak u Lukavec, a na njegovo mjesto došao nam je Filip Hodak, 23-godišnjak koji je došao iz Jaruna. U napadu smo se pojačali Vlatkom Martinovićem (22), a stigao nam je i Antonio Ćosić, dosadašnji kapetan juniora Gorice. Puno će nam značiti i povratak Mate Tominca, veznog igrača koji se posljednje dvije godine borio s ozljedama, a sad je opet spreman i na visokoj razini – kaže Vidak.

Nije jedan od onih trenera koji zazire od javnih pojedinačnih pohvala igračima…

– Moram istaknuti Jana Paola Debijađija! Taj dečko puno radi na sebi, ulaže u svoj napredak i to se jasno vidi. Ima samo 20 godina, a pokazuje takvu sigurnost, samopouzdanje… I ne iznenađuje me što su se za njega već počeli raspitivati mnogi drugoligaši, pa čak i neki prvoligaši! – otkrio je Perica Vidak za kraj.

A sad je vrijeme za početak. Nova trećeligaška sezona, dakle, za Kurilovec kreće u subotu u 18 sati, kad na Udarnik stiže Trešnjevka. Istovremeno će u Koprivnici igrati naš prvoligaš Gorica, ali sigurno će mnoge zanimati i kakav se to kurilovečki stroj zagrijava za nove izazove…