Prijava

Vaša prijava

Novi Reporter je vani! Legenda o Čamazi, ZOO u Čretu i nogometna piramida

[]

Poslovično usporeni i nekim posebnim društvenim sadržajem siromašni kolovoz i ove je godine opravdao očekivanja. I ove je godine bio usporen, bez previše aktivnosti u bilo kojem smislu, čak možda i izraženije nego u “običnim” godinama. Međutim, nije baš sve stajalo, nisu baš svi mirovali. Bilo je i ljudi, i događaja, i inicijativa, i suza, i smijeha… A sve to objedinjeno je u novom izdanju Reportera, kojeg od ovog četvrtka možete pronaći na lokacijama u gradu i okolici.

U novom broju besplatnog gradskog mjesečnika tako donosimo priču o Zlatku Bogdanu, legendarnom Čamazi, koji je preminuo 8. kolovoza i ostavio iza sebe priče i mitove koji bi se bez problema mogle spojiti u primamljiv filmski scenarij. Svjedoci događaja ispričali su nam kako je u ratu spašavao ranjenike iz mrzle Kupe i kako je provodio dane i noći, kako je širio vedrinu Turopoljem, a tu je i priča o tome kako je i zašto jednim šamarom zloglasnom Željku Ražnatoviću Arkanu pokrenuo tučnjavu u centru Beograda.

Upoznati možete i Zvjezdana Kovača, zaljubljenika u životinje koji na imanju u Čretu Posavskom ima pravi mali zoološki vrt, a Evica Šajgo, profesorica Tehničke kulture koja je 44 godine provela u goričkim školama ispričala nam je svoju priču povodom odlaska u mirovinu. Predstavljamo Vam u turopoljsku nogometnu piramidu, donosimo priče iz rukometa, košarke i s ljetnih nogometnih turnira… Uz sve to, tu su i vijesti iz grada i županije, kao i priča o Daliboru Petku te o problemima s kojima se gorički bendovi susreću u vrijeme korone.

Uglavnom, potražite svoj primjerak Reportera.