Prijava

Vaša prijava

Dvoje zaraženih u Velikoj Gorici, u županiji njih 14, od toga četvero na svadbi

[]

Prošlo je točno 200 dana od pojave prvog slučaja zaraze virusom Covid-19 u Hrvatskoj, drugih i predugih 200 dana, ali borba traje i dalje. Kao i, naravno, brojanje iz dana u dan… Posljednji izvještaji kažu kako je u Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata, do nedjelje u 10 sati, zabilježeno 14 novih slučajeva, od čega je jedan u Velikoj Gorici, a jedan u našoj Općini Orle.

Osim ta dva slučaja, čak pet ih je novih u Sv. Ivanu Zelini, tri u Samoboru, dva u Jastrebarskom, te po jedan u Općini Klinča Sela i Općini Žumberak. Kako je pojašnjeno, od 14 novooboljelih osoba njih pet su kontakti prethodno oboljelih, četiri slučaja povezana su sa jednom svadbom, dok je za pet slučajeva nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 83 osobe.

Od ponedjeljka na razini županije kreću i nove mjere, a Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije istovremeno apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.