Prijava

Vaša prijava

Stala serija pobjeda, Gorica s igračem manje došla do boda s Istrom

[]

Navijači su se vratili na stadion, u grad je stigla posljednja momčad na ljestvici, Gorica je utakmicu dočekala sa sve četiri pobjede na otvaranju prvenstva… Ukratko, sve je bilo spremno za novo slavlje, za nastavak niza. Međutim, nisu uzalud iz goričkog tabora upozoravali su ovo najopasnije utakmice, da je tu sve moguće ako se samo malo digne noga s gasa… I svega je, doista, tu i bilo.

Počelo je šansom Istre, morao je već u petoj minuti spašavati Kahlina, a u 12. minuti Istra je i povela. Pomalo naivno popustila je gorička obrana, loptu nabačenu s centra na peterac glavom je dočekao napadač Istre Fuentes, spustio za Mateja Vuka, a igrač Rijeke na posudbi u Puli pogodio je za šokantno vodstvo gostiju.

Pokušavala je nakon toga Gorica uspostaviti svoj ritam, graditi svoju igru, djelomično u tome i uspjevala, stvorila neke solidne situacije, ali opasna je bila i Istra iz kontranapada. Međutim, uspjela se vratiti Gorica u utakmicu, i to preko Darija Špikića, koji je u 29. minuti u gol proslijedio loptu koju je s desne strane pred peterac poslao Josip Mitrović. Zabio je u 42. minuti i Joey Suk, na asistenciju Špikića, ali VAR je taj gol poništio zbog zaleđa u kojem je bio Suk.

Na odmor se tako otišlo s 1-1, a u nastavak je Gorica ušla sa samo jednom željom – zabiti za vodstvo! Radila je puno toga po tom pitanju domaća momčad, pokušavala i stvarala šanse, no zabila je opet Istra. U 73. minuti dogodio se možda i ključan trenutak utakmice. Šime Gržan pobjegao je u kontru, Matthew Steenvoorden zaostao je korak, došlo je do kontakta, a sudac Dario Bel odlučio je da je to jedanaesterac za goste i – crveni karton Steenvoordenu! Gržan je sam i realizirao kazneni udarac za vodstvo 2-1.

I tu se činilo da je stvar izgubljena, s minusom na semaforu i igračem manje teško je bilo očekivati čuda, no Goričani nisu odustajali. Prijetila je Istra, ali prijetila je i Gorica, a nagrada je stigla u 89. minuti. Lovrić je nabacio iz slobodnog udarca s desne strane, lopta je u petercu došla do 19-godišnjeg Iranca Younesa Delfija, debitanta u goričkom dresu, koji je uspio loptu poslati u mrežu.

Krenula je Gorica odmah i po treći gol, no to je otvorilo šansu i za Istru, koja je imala dvije vrlo, vrlo opasne situacije. Na kraju je ostalo 2-2, podjela bodova i završetak goričke serije pobjeda. U sljedećem kolu slijedi gostovanje kod Osijeka, kojim se otvara niz od četiri utakmice protiv klubova iz “velike četvorke”.