Prijava

Vaša prijava

Kurilovec bez poraza već 325 dana! ‘Znali smo da će se ovo dogoditi…’

[]

Bile su ovoga puta tu i kamere, prijenos je išao uživo na YouTube kanalu HNTV-a, ali kod nogometaša Kurilovca ništa se bitno nije promijenilo. Oni ne gube!

– Ljudi, pa ja se ni ne sjećam kad je Kurilovec zadnji put izgubil! – ispalio je jedan od vjernih kurilovečkih kibica u najnovijoj epizodi nogometne bajke koju proživljava velikogorička verzija “Diva iz predgrađa”.

Igralo se u nedjeljnoj matineji, od 11 sati ujutro, u gostima kod Trnja, a završilo je 0-0. Bez pobjednika, ali i bez golova, što za Kurilovec i nije baš uobičajeno. Škvadra pod vodstvom opasno dobrog trenera Perice Vidaka odradila je 13 utakmica u polusezoni, a još nije završio ni rujan mjesec, pri čemu poraza ima – nula! Devet puta “čisto” su dobili utakmicu, dvaput nakon izvođenja jedanaesteraca, a sad su, evo, drugi put remizirali.

Dodamo li tome i vrijeme prije korone, dva remija i tri pobjede, dolazimo do čudesnog niza od 18 utakmica bez poraza! I evo odgovora na pitanje onog kibica iz uvoda… Posljednji put Kurilovec je izgubio 9. studenog 2019., doma od Trnja 1-2. I zgodno je ispalo što je baš Trnje došlo kao 18. u ovom nizu, dobar je to način da se obilježi “punoljetnost” jednog sjajnog niza… Da bude lakše računati, prošlo je 325 dana od posljednjeg poraza!

– Ovo mi je treća sezona u Kurilovcu, u tom razdoblju jako sam dobro upoznao rad trenera Vidaka. Odmah sam vidio koliko Perica radi i koliko ulaže u momčad. Sav taj rad se s vremenom nadograđivao i mi smo čak i znali da će doći do ovoga. Bilo je, doduše, ovakvih uspješnih razdoblja i ranije, u prethodne dvije sezone, ali sad se poklopilo da se igra zgusnuto, praktički tri utakmice tjedno, da tu ‘upali’ i prvoligaši… Stvarno smo u jako dobroj formi, puno radimo i to se vidi na terenu – kaže Marin Matoš, jedan od nekolicine iskusnijih igrača u kurilovečkom sastavu.

Puno je tu mladosti i poleta, energije, no teško bi išlo bez tipova kao što su Čunčić, Rajić, Šarić i, naravno, upravo Matoš.

– Na tim temeljima smo se i posložili, tako da mi stariji pomažemo mlađima. Osobno više velikih ambicija nemam što se tiče nogometne karijere ili zarade, moja uloga je da probam na neki način mlađim igračima primjerom i znanjem koje ću prenijeti na njih pomoći da naprave nešto u nogometu. Tako sam to prihvatio, drukčiji je to izazov i posebno zadovoljstvo, jer sve ovo što se događa u Kurilovcu nema veze s novcem. Ima puno klubova u našoj ligi koji puno više plaćaju, ali nemaju ono što mi imamo – ističe Matoš.

Kao jedan od iskusnijih, puno razgovara s trenerom Vidakom, priznat će i Perica da mu pomažu opservacije i mišljenja 31-godišnjeg veznjaka koji je prošao prvu ligu kroz Slaven Belupo, Cibaliju i Istru, koji se okušao u inozemstvu, u dresu Žalgirisa, koji je igrao i za Goricu u drugoligaškim danima…

– Imao sam u karijeri prvoligaške i internacionalne trenere, čak i one koji su osvajali Ligu prvaka i bili kapetani svojih reprezentacija… Nakon svega toga, mislim da mogu reći da Perici, da bi bio na najvišoj razini, nedostaje samo i jedino iskustvo! A to će dobiti s vremenom. Ima sve što bi pravi, vrhunski trener trebao imati. Od komunikacije s igračima, pristupa nogometu i procesa treningu, pogleda na nogomet… Uz sve to, nije nikakav egotrip, voli čuti i saslušati, stalno želi učiti i raditi na sebi. Pred njim je velika trenerska budućnost – uvjeren je Matoš.

Zajedno su proslavili i osvajanje županijskoga kupa u sudaru s prvoligašem Goricom, zatim uzeli bod u Trnju, a sad je na redu nova runda Kupa Hrvatske. U pretkolu je Kurilovec lako (4-0) preskočio NK Papuk, a u prvom kolu čeka ga Vinogradar. Igra se u srijedu u 15.30 sati na Udarniku, bit će to povijesna prilika da Kurilovčani uđu među 16 najboljih u Kupu. Pogotovo kad znamo da Vinogradar više nije ono što je bio posljednjih godina, da je klub iz Mladine nakon smrti gazde Ivana Rubinića iz trećeg preselio u peti rang.

– Ne znamo o kakvoj se momčadi radi, budući da se sve tamo promijenilo, ali znam da smo voljeli igrati protiv njih kad su bili s nama u ligi. Oni su bili potpuna suprotnost nama, po filozofiji i načinu rada, rekao bih da su bili “Manchester City”, zato je uvijek bilo i posebno zadovoljstvo uzeti im bodove… Žao mi je što više nisu na takvoj razini, cijela liga bila bi na dobitku da je Vinogradar u onakvom obliku i dalje trećeligaš – kazao je Matoš, koji za sutrašnju utakmicu ima samo jednu rečenicu poruke:

– Važno je da prođemo, dojam uopće nije bitan!

I da, drugim riječima, nastave svoj niz. Prođu li Kurilovčani i ovaj korak, na sljedećem će ih gotovo sigurno čekati – Osijek! Nenad Bjelica u tom bi slučaju doveo svoju momčad na Udarnik, na noge momčadi koja oduševljava iz utakmice u utakmicu. Vidak protiv Bjelice, Kurilovec protiv Osijeka… Uh, kako bi to bilo lijepo!