Prijava

Vaša prijava

Ovo su najbolji gorički učitelji

[]

Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Svjetski dan učitelja nagradilo je najbolje odgojno-obrazovne djelatnike. Povjerenstvo za nagrađivanje odabralo je 504 najuspješnijih u školskoj godini 2019./2020. koji će biti nagrađeni novčanim iznosom od 10 tisuća kuna bruto.

Među najuspješnijima je i osam učitelja u goričkim školama. Nagradu su dobili Dalia Kager i Marina Mužek iz OŠ Eugena Kvaternika, Erika Likan Kelentrić, Sanja Božinović, Valentina Japec, Vesna Stipić  i Milan Omrčen iz OŠ Nikole Hribara te Tomislav Mirko Špoljar iz Umjetničke škole Franje Lučića.

Javni poziv za nagrađivanje otvoren je u svibnju, a prijave je razmatralo Povjerenstvo sastavljeno od učitelja, nastavnika, stručnih suradnika, odgajatelja i ravnatelja ili osoba izabranih u znanstveno-nastavno, umjetničko-nastavno, znanstveno ili nastavno zvanje.

S obzirom na epidemiološku situaciju, održana je online dodjela na kojoj se nagrađenima obratio ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs čestitavši im na trudu i profesionalnosti u radu s učenicima.