Prijava

Vaša prijava

Razgovor počinje filmom: Centar poziva na film o problemima s kojima se susreću mladi na internetu

[]

U Hrvatskoj 98 posto mladih ima siguran pristup internetu i dnevno provode u prosjeku 3,5 sata na mreži. Gotovo svako treće dijete u dobi od 9 do 17 godina komunicira na internetu s osobama koje nisu upoznali uživo. Nakon komunikacije s nepoznatim osobama, jedno od sedmero djece se našlo uživo s osobom koju su upoznali putem društvenih mreža. Brojna istraživanja pokazuju da se sve više djece susreće s pornografskim sadržajima na internetu, ali i da imaju probleme zbog vlastitog fizičkog izgleda jer smatraju da ne izgledaju dovoljno lijepo. O svim problemima s kojima se susreću mladi na internetu i na društvenim mrežama progovara švedski film “PewPewPew” koji je uvršten na brojne festivale diljem svijeta, a prikazat će ga i u Centru za djecu, mlade i obitelj.

– Ovaj film otvara brojna pitanja o društvenim vrijednostima, budućnosti, usamljenosti i opsesiji izgledom, a također govori i o pravom značenju života u kojem naizgled imamo sve. Nakon projekcije filma slijedi rasprava o problematici filma sa stručnjacima – psihologinjama Sandom Puljiz Vidović, ravnateljicom i Jelenom Cvetnić, stručnom suradnicom Centra. Film je prvenstveno namijenjen roditeljima, ali i svim građanima Velike Gorice – kažu iz Centra.

“Razgovor počinje filmom za roditelje” će se održati u četvrtak, 15. listopada 18 sati. Ulaz je besplatan, ali se zbog epidemioloških mjera potrebno ranije prijaviti u Centar.

Projekcija se organizira u sklopu projekta “Razgovor počinje filmom” Udruge za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti Alternator uz financijsku podršku Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj i Veleposlanstva Kraljevine Švedske u Republici Hrvatskoj.