Prijava

Vaša prijava

Koalicija SDP-GLAS-HSS uputila otvoreno pismo v.d. gradonačelnika Krešimiru Ačkaru

[]

Potpredsjednik GLAS-a Goran Beus Richemberg danas se, ispred koalicije SDP-GLAS-HSS, otvorenim pismom obratio v.d. gradonačelniku Krešimiru Ačkaru. Reakcija je to na Ačkarovu konferenciju za medije na kojoj je građanima prezentirao što je sve napravio od kada je, prije četiri mjeseca, preuzeo dužnost gradonačelnika. Gradske organizacije stranaka SDP, HSS i GLAS smatraju kako se radi tek o predizbornim obećanjima HDZ-a.

– Ako se pažljivije analizira, Ačkar zapravo nije napravio ništa. O domu umirovljenika, autobusnom i željezničkom kolodvoru ili smanjenju cijena grijanja govori u kategoriji ‘dogovorio sam’. A kako izgledaju HDZ-ovi ‘dogovori’ imali smo prilike vidjeti i prije četiri godine kad su ‘dogovorili’ izgradnju stacionara u Domu zdravlja, autobusnog kolodvora, velebnog nogometnog stadiona od strane kineskih investitora, nacionalnog centra ansambla Lado i velikog etno-sela u Lukavcu, muzeja zrakoplovstva, prerastanje Veleučilišta u sveučilište, tramvajsku liniju do Velike Gorice, rekonstrukciju sustava gradskih toplana i još svašta iz seta megalomanskih projekata pa se nije dogodilo ništa dobro ni korisno – kazao je Beus Richemberg te dodao i kako su projekti, poput Centra za posjetitelje, VG Goričanke i Gradskog bazena, neisplativi, neopravdani i preplaćeni.

Posebno su se osvrnuli na Ačkarovu izjavu kako je na čelu Grada četiri mjeseca. Istina je, kažu, da je on bio zamjenik gradonačelnika Dražena Barišića gotovo četiri godine, a u Gradu radi već sedam godina, jer je prije toga bio pročelnik.

– Sad će postati moda da se sve što ne valja u ovom gradu natovari Draženu Barišiću, kao da nitko oko njega nije postojao, a mi dobro znamo da je to produkt timskoga rada. Četiri godine je uz to Ačkar predsjednik vladajućeg HDZ-a i čelnik vladajuće koalicije koja je odgovorna za sve promašene odluke. Samo naivci mogu povjerovati da Ačkar sve ove godine ništa nije znao ni vidio. U konačnici, to bi značilo da je bio obični uhljeb koji je dolazio na posao samo da bi primio plaću. Bila bi to jednako velika sramota i diskvalifikacija za njega i kao osobu i kao političara – kazao je Beus Richemberg.

Gradske organizacije SDP-a, HSS-a i GLAS-a Velike Gorice smatraju i kako je Grad u problemima koji tražen donošenje pametnih, odvažnih i odgovornih odluka kakve mogu donositi samo čvrsti, odlučni, čestiti i mudri ljudi s integritetom.

– Gospodinu Ačkaru ovim otvorenim pismom postavljamo sljedeća pitanja: Jeste li gospodine Ačkar ponosni ili Vas može biti sram što je Vaš šef završio u pritvoru i pod istragom USKOK-a? Jeste li ponosni ili Vas može biti sram što se Vi i HDZ nikada niste ispričali građanima Velike Gorice koji pune gradski proračun što ste svih ovih godina javni novac trošili netransparentno, neodgovorno i na način koji je gradonačelnika, kojemu ste bili zamjenik, doveo do pritvora i teških optužbi? Jeste li ponosni ili Vas može biti sram što su Velikogoričani za Vašu plaću proteklih godina izdvojili gotovo dva milijuna kuna, da biste tek sada u zadnja 4 mjeseca počeli pričati da nešto radite? Jeste li ponosni ili Vas može biti sram što je vlast HDZ-a koji vodite već četiri godine pretvorila Veliku Goricu u svoju ‘kasicu prasicu’ i dovela do toga da je 6. grad u Hrvatskoj zapušten i u neredu po pitanju prometa, komunalnih usluga, infrastrukture, nefunkcioniranja mjesne samouprave i nebrige za okolna naselja? – pitao je Goran Beus Richemberg.