Prijava

Vaša prijava

Fašnički vikend pred nama


fasnik6
Naoružani veseljem i dobrom voljom planirajte uskočiti u kostime, staviti maske na lice i doći na 106. izdanje tradicionalnog Turopoljskog fašnika.

Ove godine svim zaljubljenima za Valentinovo darujemo fašničko ludilo na Velikoj fašničkoj povorci! Zaljubljeni ionak nisu pri zdrave pameti, kak ni fašnički norci. Hoće li Dan zaljubljenih biti i glavna tema na goričkoj špici u programu Tvoja maska zvuči poznato provjerite u subotu 14. veljače od 14 sati kada će maske zavladati gradom. Goričkoj publici predstavit će se preko 20 grupa, što domaćih što gostujućih iz cijele Hrvatske: od Župe dubrovačke, Stona, Makarske, Zadra do Kutine, Međimurja i mnogih drugih. Povorku će budno pratiti i komentirati Princ Fašnik, Vid Balog i Dravor Dretar Drele, a sve će to biti uvod u večernji program i koncert Maje Šuput koja vas čeka od 21 sat u fašničkom šatoru u Parku dr. Franje Tuđmana.

Nakon maškaranog ludila na Velikom fašniku, u nedjelju 15. veljače uz simpatičnog voditelja Franu Riđana i maskote pozornicu preuzimaju klinci i klinceze na Malom Fašniku. Pred žirijem bit će težak zadatak jer će morati odabrati i nagraditi najoriginalnije maske i najmaštovitije koreografije koje su naši najmanji sugrađani pripremili uz pomoć roditelja, teta i učiteljica. U konkurenciji će se naći desetak predškolskih i jednako toliko školskih grupa, a sve ćemo završiti izborom najbolje pojedinačne maske, para i skupine.

Subota 14.02.2015., Velika fašnička povorka:

13.00 – 14.00 Dolazak i prijava fašničkih grupa
14.00 – 16.00 Fašnička povorka od Školske ulice do Parka dr. Franje Tuđmana
16.00 – … Zabavni program u fašničkom šatoru u Parku dr. Franje Tuđmana
• Zabava i ples uz Fašničke bendove
• Suđenje princu Fašniku
• Proglašenje pobjednika
21.00 sat Koncert Maje Šuput

Nedjelja 15.02.2015., Mali fašnik

11.00 sati Predstavljanje predškolskih grupa – proglašenje najbolje predškolske grupe
14.00 sati Predstavljanje školskih grupa – proglašenje najbolje školske grupe
16.00 sati Predstavljanje pojedinačnih maski, parova i skupina – proglašenje pobjednika