Prijava

Vaša prijava

Pješački prijelaz kod OŠ N. Hribar


Pješački prelaz (zebra) koji se nalazi u ulici A.K.Miošića u neposrednoj blizini OŠ Nikola Hribar je svakako mjesto gdje bi uz postojeći semafor trebalo vidjeti mogućnost da se dodatno poveća sigurnost prelaska preko spomenute prometnice.
Zebra se nalazi na dionici između Kolodvorskom i Kolareve gdje vozači razvijaju veće brzine od propisanih postavljenim znakom ograničenja (40 km/sat u zoni prije zebre). Dolaskom do zebre u većini slučajeva daleko iznad 40 km/sat neodgovorni vozači prolaze kroz žuto ali i crveno svjetlo na semaforu.

Isto tako kada se upali crveno svjetlo za vozače u roku 2-3 sec. pali se zeleno svjetlo za pješake gdje imao često situaciju da vozači koji ne uvažavaju postavljeno ograničenje “love” žuto i prolaze kroz crveno svjetlo.
Uzimajući u obzir da je taj prelaz dnevni put velikog broja učenika OŠ N.Hribar te se nalazi uz samu crkvu Sv.Pera i Pavla svakako bi sugerirao da se vide mogućnosti oko usporavnja vozila u dolasku do pješačkog prelaza (nekada su bili na istoj prometnici ležeći policajci”).

Pohvalne su investicije koje su napravljene proteklih godina da se poveća sigurnost djece oko škola ali i na samom području grada V.Gorice. No svakako ovaj prelaz zaslužuje dodatnu pozornost s ciljem povećanja sigurnosti svih korisnika ove “zebre” koja su u najvećem broju djeca.

Lijep pozdrav

Davor Jurčević