Prijava

Vaša prijava

U školu kreće samo 61 dijete, dok će u vrtiće njih 334


cz
Od ponedjeljka se otvaraju vrtići i škole. U provedenoj anketi za dječje vrtiće javilo se ukupno 334 djece, dok je za škole prijavljeno njih 61. I to u školama Eugena Kumičića, Eugena Kvaternika, u Vukovini, Velikoj Mlaki, u Jurja Habdelića i u OŠ Šćitarjevo. Za učenike putnike osiguran je i školski prijevoz.

Važno je istaknuti za roditelje – oni čija djeca neće pohađati vrtić u svibnju neće plaćati ništa, a oni čija djeca od ponedjeljak polaze vrtić platit će 50 posto cijene vrtića.

Od ponedjeljka počinju i on line upisi za novu vrtićku godinu.
Jučer je objavljen i javni poziv za mala gospodarstva. Treba istaknuti da se prijave primaju od 11. do 22. svibnja kako bi obrtnici imali dovoljno vremena prikupiti svu potrebnu dokumentaciju.

Podsjećamo i kako je potrebno poslati zahtjeve za oslobađanje od plaćanja najma terasa, gradskih prostora i komunalne naknade za sve one subjekte koji su odlukom nacionalnog stožera bili zatvoreni.
U ponedjeljak se otvaraju restorani i kafići. No, s obzirom na posebne uvjete rada i činjenicu da ipak nisu u mogućnosti raditi u punom kapacitetu, Grad će i dalje ostaviti na snazi odluku o oslobađanju plaćanja najma terase na javnoj površini, a po zahtjevu, gdje je to moguće uz zadovoljavanje minimalnih tehničkih uvjeta bit će dozvoljeno i proširenje terasa.
Iako su otvorena dječja i sportska igrališta, to nije poziv na masovna okupljanja, tako da molimo i roditelje i djecu da ih koriste racionalno uz poštivanje svih propisanih mjera.
Velika Gorica u ovim se vremenima dobro drži, brojke su ohrabrujuće i zato molim i dalje sve na ozbiljnost i poštivanje mjera – zaključio je gradonačelnik Dražen Barišić.