Prijava

Vaša prijava

Prognoza vremena: Dolazi nam proljetno vrijeme, najviše dnevne temperature u Zagrebu i Velikoj Gorici bit će i 18 stupnjeva Celzijevih

[]

špricanja

Pravo proljetno vrijeme trebalo bi obilježiti ovaj tjedan. Iako smo još uvijek u prvoj polovini veljače, najviše dnevne temperature na širem zagrebačkom i velikogoričkom području dosezat će, ističe se u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, i 18 stupnjeva Celzijevih.

Evo prognoze za naše područje za ponedjeljak:

Pretežno sunčano i toplije od prosjeka. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni. Najniža jutarnja temperaura zraka od 2 do 5, a najviša dnevna oko 18 °C.

Utorak će biti još vedriji od ponedjeljka, a temperature zraka bit će slične, najviša ponovono na 18 stupnjeva.

Srijedu, četvrtak, petak i subotu trebalo bi obilježiti više oblaka nego na početku ovog tjedna i nešto niža temperatura zraka. Najviše dnevne temperature bit će na razini od 14-15 stupnjeva, ali se one najniže neće spuštati ispod 7 stupnjeva. Jedina nešto hladnija noć trebala bi biti ona sa srijede na četvrtak kada bi temperatura mogla pasti i na 3 stupnja.

Proljetno vrijeme očito je odlučilo uraniti ove godine. To, međutim, ništa ne znači i pitanje je kakav odgovor priprema zima. Kao što smo se već uvjerili u našim krajevima moguć je i snijeg u travnju…

Sjetimo se, primjerice, 2021. godine. Nakon blage zime, uslijedio je jedan normalno hladan ožujak. Zadržala se relativna hladnoća, a česti prodori vlage s Atlantika nisu dozvolili prijevremeno zagrijavanje. Taman, kad smo pomislili da je hladnoća iza nas, zima nas je propisno ošinula repom u travnju.

Objava Prognoza vremena: Dolazi nam proljetno vrijeme, najviše dnevne temperature u Zagrebu i Velikoj Gorici bit će i 18 stupnjeva Celzijevih pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.