Prijava

Vaša prijava

Za uređenje jezera Čiče treba naći investitora, a postoji i mogućnost financiranja iz EU fondova

[]

Udruga Jezero Čiče – Turopoljsko more prelaže da se na dijelu jezera pod koncesijom tvrtke Hidrel omogući nastavak ekspolatacije koncesionaru, dok bi se Hidrel obvezao na sanaciju Čič Biča i područja veslačkog kluba. Kazao je to nakon sastanka s predstavnicima Hidrela Alan Šembera, predsjednik udruge Jezero Čiče – Turopoljsko more, ocjenjujući sastanak korisnim i konstruktivnim.
– Naš prijedlog rješenja za Čiče uključuje suradnju s gradom Velikom Goricom, Zagrebačkom županijom i koncesionarom Hidrelom. Zajednički trebamo doći do kompromisnog, ali i brzog rješenja – pojašnjava Šembera dodajući da udruga predlaže dva rješenja – jedan za područje bivšeg koncesionara Velkoma i već spomenuto rješenja za područje koncesionara Hidrela.
Za Velkomov dio predlaže se hitna i izvanredna sanacija jezera i obale, ali za to je potrebno dobiti odobrenje Vlade RH. Nakon dobivanja odobrenja, kaže Šembera, slijedi sanacija koja bi trebala rezultirati i dobivanjem namjenskih sredstava EU-a. Paralelno bi se tražio i investitor koji bi uložio sredstva u pretvaranje jezera Čiče u sportsko-rekreacijski centar. Takva prenamjena Čiča u sportsko-rekreativno-turistički kompleks je i konačni cilj udruge.