Prijava

Vaša prijava

Norveška prognoza za Veliku Goricu: Vikend promjenjiv s kišom, sljedeći tjedan opet toplinski val s temperaturama i do 35 stupnjeva Celzijevih

[]

Živimo u prevrtljivoj godini, punoj iznenađenja, obrata, neočekivanih zapleta… Stoga je i ljeto takvo – promjenjivo, malo vruće, pa malo s kišom, munjama, gromovima itd. Neki kažu da je ovo baš “ono pravo ljeto kakvo je nekad bilo”, drugi, pak, kažu da se takvih ljeta ne sjećaju. I prognoze vremena su ovo ljeto znale grdno pogriješiti. Sjetimo se samo ove srijede kada smo svi očekivali cjelodnevnu kišu, a sunce je na goričkom području pržilo doslovce čitavog dana. Ovoga puta ćemo vam predstaviti prognozu jednog od najpoznatijih i najpouzdanijih meteoroloških servisa yr.no. Radi se o norveškom online meteorološkom projektu za kojeg se smatra da je najpouzdaniji na svijetu, a nudi prognoze za čitav svijet. Što velikogoričkom području Norvežani predviđaju sljedećih dana?

Prognoza: yr.no

Petak bi trebao biti djelomično sunčan s povremenom poslijepodnevnom kišom, temperatura će se kretati od 20 do najviše 28 stupnjeva Celzijevih. U noći na subotu trebala bi početi kiša koja će se protegnuti tijekom čitavog dana do subotnje večeri, a temperatura će biti stupanj-dva niža nego u petak. Iza toga slijedi ugodna nedjelja, koja će biti većinom sunčana s temperaturama ponovno do 28 stupnjeva.

Prognoza: yr.no

U ponedjeljak bi trebao, prognozira norveški Yr, početi novi toplinski val. Na goričkom području očekuje se najviša temperatura od 31 stupanj, a sunčano vrijeme će se nastaviti i u utorak i srijedu, ali će temperatura još malo narasti. Četvrtak bi trebao biti iznimno vruć s 35 stupnjeva Celzijevih. Tako barem predviđa norveški meteorološki servis. Iako i oni navode kako su njihove prognoze preciznije za sljedeći dan ili dva, te da su, razumljivo, sve nepreciznije kako prognoziraju vrijeme za pet-šest dana, hajmo ovaj tjedan vidjeti može li se iz daleke Norveške predvidjeti vrijeme u našem kraju.