Prijava

Vaša prijava

Koronavirus: U Velikoj Gorici dva nova slučaja, u Zagrebačkoj županiji ukupno pet, a u Zagrebu 36

[]

 

12:00 Trinaest županija prijavilo 115 novih slučajeva

Do podneva podatke o zaraženima koronavirusom objavilo je 12 županija i Zagreb. Ukupno je zabilježeno 115 novih slučajeva zaraze. Osim Zagreba (36), najviše slučajeva je u Splitsko-dalmatinskoj (28) i Šibensko-kninskoj županiji (19). Samo tri županije nisu imale novozaražene – Međimurska, Varaždinska i Bjelovarsko-bilogorska županija.

11:00 U Velikoj Gorici dva nova slučaja zaraze

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije objavio je da je u posljednja 24 sata evidentirano pet novih slučajeva zaraze. Dva slučaja zabilježena su u Velikoj Gorici, a po jedan u Ivanić-Gradu, Zaprešiću i Samoboru. Tri su osobe u županiji u istom razdoblju izliječene. U Velikoj Gorici ukupno je trenutačno aktivno 11 slučajeva zaraze koronavirusom.

10:00 Zagreb ima 36 novooboljelih

U Zagrebu je zabilježeno 36 novih slučajeva u posljednja 24 sata. Za 63 osobe izrečena je mjera samoizolacije. Ukupno je provedeno 438 testiranja. Jedna je novooboljela osoba za sada negativne epidemiološke anamneze, 10 osoba su kontakti zaraženih, a kod 18 je novooboljelih osoba moguće izlaganje u noćnim klubovima i kafićima tijekom korištenja godišnjeg odmora. Kod četiri je osobe epidemiološka obrada u tijeku, a tri su osobe došle iz BiH, Crne Gore i s Kosova. Trenutačno je u Zagrebu 338 aktivnih slučajeva i 755 samoizolacija.