Prijava

Vaša prijava

Velikogoričani se ponovno mogu testirati u svom gradu: Od danas je otvorena Covid ambulanta za uzimanje briseva na uputnicu

[]

Od danas se Velikogoričani mogu testirati u svom gradu jer je ponovno otvorena Covid ambulante za uzimanje drive in briseva u Doma zdravlja. Radno vrijeme ambulante je od ponedjeljka do petka od 8 do 12, a prije dolaska potrebno je prethodno dogovoriti termin na telefon 01/6379-717, objavila je Zagrebačka županija.

Ovdje se možete testirati isključivo uz liječničku uputnicu, a uzorci se uzimaju iz auta i obrađuju u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo. Svi oni koji se žele testirati na vlastiti zahtjev za to će trebati otići u Zagreb u Nastavni zavod za javno zdravstvo Andrija Štampar.

Podsjetimo, Velika Gorica je imala Covid ambulantu i drive in testiranje, ali je sve to zatvoreno odlukom Županijskog stožera civilne zaštite. Mnogobrojni Velikogoričani negodovali su jer su na testiranje morali ići u Rakitje ili Ivanić Grad iako je Velika Gorica šesti grad po veličini u Hrvatskoj i zasigurno zaslužuje da njezini građani tu uslugu mogu dobiti u svom gradu.