Prijava

Vaša prijava

Pridružite se zavjetnom pješačkom hodočašću Velikogoričana u Mariju Bistricu: Na put se kreće u subotu u pet sati ujutro

[]

I ove godine Velikogoričani će krenuti na pješačko zavjetno hodočašće u Mariju Bistricu u subotu, 5. rujna. Na hodočašće dugo 42 kilometra kreće se u 5 sati ujutro, a sveta misa u svetištu Majke Božje Bistričke bit će u 18 sati.

Na hodočašću se kreće ispred župne crkve Navještenja Blažene Djevice Marije, kroz Rakarje, Kobilić te Šćitarjevo u kojem se oko 7.30 sati ulazi na autoput prema Varaždinu do Soblinca gdje je obično pauza kod župne crkve. Hodočašće se nastavlja preko Prepuštovca do Kašine te od Kašine preko Laza do Marije Bistrice u koju bi hodočasnici trebali stići oko 15 sati.

Prvo hodočašće organizirano je 1991. kada je tadašnji župnik velikogoričke župe Navještenja monsinjor Josip Frkin dao zavjet Mariji da ako njezinim zagovorom Velika Gorica bude očuvana od ratnih razaranja, vjernici će hodočastiti Majci Božjoj Bistričkoj i natrag. Od tada velikogorički vjernici svake godine početkom rujna hodočaste u Mariju Bistricu.

Iz župe Navještenja Blažene Djevice Marije najavljuju sastanak redara, vozača i ostalih koji će sudjelovati u organizaciji pješačkog hodočašća u četvrtak, 3. rujna u 20 sati u dvorani Nazaret.