Prijava

Vaša prijava

Pogledajte adventski ugođaj u Velikoj Gorici: Ulice i parkove osvijetlili ukrasi, ali blještavilo ne može sakriti tešku sjenu koja se nadvila nad grad

[]

Adventski ugođaj u Velikoj Gorici napokon je, u ova turobna epidemijska vremena i napetosti koju nosi lockdown, užgao tisuće lampica koje su obasjale glavne gradske ulice, parkove i trgove. I da, grad nam odmah izgleda ljepše, svjetlije i barem malo optimističnije.

Već je i površnom promatraču koji je vidio adventske ukrase po Gorici jasno da se ove godine nije trošio novac da bi nam blagdansko blještavilo bilo još jače. Nakon što su ukrase postavili radnici VG Komunalca jasno je da sve gotovo preslikano od proteklih godina. Isti, tek ponegdje pofriškani, ukrasi na stupovima javne rasvjete i borovi okićeni plaštevima od stotina sijalica – to su glavni gradski ukrasi. I nisu vremena za razbacivanje.
Nastavak teksta ispod fotografija

adventski ugođaj u velikoj gorici

adventski ugođaj u velikoj gorici

Ponovno je najljepše okićen park uz Muzej Turopolja u kojem se, uz veliki blješteći bor, ističu tri goleme svjetleće kuglice u žutoj, plavoj i crvenoj boji. Uz njih je već pripremljen veliki adventski vijenac na kojem će u nedjelju biti upaljena prva adventska svijeća.

No ako se samo malo pažljivije pogleda traka lampica koje su postavljene na Muzeju Turopolja ne može se ne primjetiti da dio lampica ne radi. Taj je problem još vidljiviji na zgradi Centra za socijalnu skrb. No, uvjerljivo najjadnije je okićena zgrada gradske uprave, zgrada koju stari Goričani zovu općina. Na četiri velika ukrasa na pročelju te zgrade, iznad ulaznih vrata, vidljivo je da dio žarulja ne radi. A kada se tome doda još veliki blješteći grb našeg grada, smješten iznad ulaza u tamošnju poštu, a kojem ne svijetli čitav gornji desni ugao, tužni dojam je još veći.
Nastavak teksta ispod fotografija

adventski ugođaj u velikoj gorici

Kao da nam ti okrnjeni i gotovo ofucani ukrasi, bez obzira na ostatak gradskog blještavila, žele poručiti da naš grad prolazi kroz najveća iskušenja u četvrtstoljetnoj samostalnosti. I da, tako je jer je ovogodišnji adventski ugođaj u Velikoj Gorici u sjeni najveće političke afere u povijesti našeg grada.

Glava zgrade općine, doma gradske uprave, gradonačelnik Dražen Barišić, već je više od dva mjeseca u pritvoru u Remetincu pod teškim sumnjama da je namještao poslove i javne natječaje tvrtki poduzetnika Kreše Peteka. Tko zna na što može utjecati istraga u koju je uključen Barišić, može li zbog nje stradati i neki gradski projekt, što će biti s megaprojektom aglomeracije (koja je također pod lupom zbog istrage), kako će se sve to odraziti na financiranje javnih potreba i aktivnosti.

adventski ugođaj u velikoj gorici

adventski ugođaj u velikoj gorici

adventski ugođaj u velikoj gorici
Foto: Gorica.info

Objava Pogledajte adventski ugođaj u Velikoj Gorici: Ulice i parkove osvijetlili ukrasi, ali blještavilo ne može sakriti tešku sjenu koja se nadvila nad grad pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.