Prijava

Vaša prijava

HNK Gorica 3:2 s Hrvatskim dragovoljcem


Druga HNL, pobjeda Velikogoričana

DSC_0805
HNK Gorica je u 57. minuti vodila s 3:0, a zadnjih petnaestak minuta je grčevito branila 3:2, iako su gosti igrali sa samo 9 igrača.

Derbi između Gorice i Hrvatskog dragovoljca, igranog u utorak 7. travnja na gradskom stadionu u Velikoj Gorici, pratilo je oko 200 gledatelja po hladnom i vrlo vjetrovitom vremenu. Domaćin je došao u vodstvo u 10. minuti kada je kapetan Matija Dvorneković isprovocirao kazneni udarac koji je, po nekima, bio prestrogo dosuđen. Dvorneković je sam izveo najstroži udarac i pogodio. Uz to isključen je obrambeni igrač Dragovoljca.

DSC_0802

S rezultatom 1:0 otišlo se na odmor. U nastavku, u 53. minuti Nikola Rak pogađa za 2:0. Kada je četiri minute kasnije Dino Lihić postigao treći zgoditak za HNK Goricu, svi su mislili da je utakmica završena, ali ne i igrači Dragovoljca. U 76. minuti Mario Cetina krasnim pogotkom smanjuje na 3:1, a samo minutu kasnije Vice Keneš smanjuje na 3:2.

Hrvatski dragovoljac je desetak minuta prije kraja utakmice ostao s 9 igrača, jer je sudac Ivan Zeko – Pivač (Osijek) isključio vratara Igora Vidakovića zbog prigovora. Zbog svih obavljenih zamjena, na vrata Dragovoljca stao je obrambeni igrač. Usprkos „prisilnom“ vrataru i s dva igrača manje, Hrvatski dragovoljac je srčano napadao do kraja utakmice, ali nije uspio izjednačiti rezultat.

Glavni sudac Ivan Zeko – Pivač korektno je vodio utakmicu, iako se nije „proslavio“ ravnomjernom primjenom kriterija. Pomagali su mu Dražen Pejić iz Vukovara kao prvi i Oliver Hrmić (Požega) kao drugi pomoćni. Četvrti sudac bio je Josip Lučić (Vinkovci), delegat Željko Damjanović (Rijeka), a kontrolor suđenja Mauro Tomišić iz Pazina.

DSC_0791

Za HNK Goricu nastupili su: Miroslav Koprić, Matija Dvorneković, Lek Kćira, Damir Žutić, Dino Lihić, Tomislav Labudović, Mateo Mužek, Igor Postonjski, Karlo Šimek, Marko Brtan i Nikola Rak. U sastavu su još bili: Toni Šušković, Josip Majić, Filip Dianežević, Marko Kepčija, Mirko Livaja, Filip Cvrk i Peter Steven Ugarković.


Bunt Plešana kao građanska inicijativa

U petak bez struje dio centra Velike Gorice