Prijava

Vaša prijava

Veleučilište osnovalo Gospodarski savjet


VVG GS  02_w
Veleučilište Velika Gorica 9. travnja održalo je konstituirajuću sjednicu Gospodarskog savjeta. Zamišljen kao savjetodavno tijelo, Savjet je okupio renomirana imena znanstvene i akademske zajednice, istaknutih gospodarstvenika, kao i znanstveno, stručno i društveno priznate osobe.

Dekan Veleučilišta Ivan Toth i pomoćnik dekana za međunarodnu suradnju Alen Stranjik  članovima Savjeta ukratko su na sjednici predstavili  Veleučilište Velika Gorica, kao i sve ono što VVG danas znači u svojoj zajednici. Članovi Savjeta imali su potrebu pohvaliti rad i uspjeh Veleučilišta, a posebno je bilo zanimljivo i ohrabrujuće mišljenje pomoćnika ministra zdravlja, prim. mr. sc. Marijana Cesarika, kako je Veleučilišta Velika Gorica najbolji primjer kvalitetnog rada u cijeloj Hrvatskoj.

-Mnoga visoka učilišta koja misle da nešto vrijede nisu ni blizu ovom Veleučilištu, vi ste izuzetan primjer da jedna privatna ustanova ima toliko proaktivnosti. Upravo vi ste  benchmark za sve koji se trebaju ugledati na vas-, rekao je Cesarik i dodao kako se sve poduzima da optometristi koji znanje stječu na goričkom Veleučilištu po kojemu je Gorica postala brand, dobiju zasluženo mjesto u zdravstvenom sustavu.

VVG GS  01_w

Inicijativu za osnivanjem Gospodarskog savjeta pohvalio je i akademik Pavao Rudan kao i mnogi drugi koji su sudjelovali na prvoj sjednici. Za predsjednika Gospodarskog savjeta izabran je Zvonimir Šostar, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, dok su dopredsjednici Ivan Lovreček, zamjenik predsjednika Uprave RTL-a i Vlado Starčević iz tvrtke Auto Gašparić. 

Osnivanjem Gospodarskog savjeta Veleučilište Velika Gorica želi, prije svega, postići učinkovitije usmjeravanje stjecanju ishoda učenja i kompetencija studenata u skladu sa stvarnim potrebama našeg tržišta rada. Jedan od glavnih ciljeva je i lakše i brže zapošljavanje studenata s diplomom VVG-a te veći i kvalitetniji doprinos razvoju gospodarstva.


Očekivana pobjeda rukometaša Gorice

Dan vatrogastva i blagdan sv. Florijana