Prijava

Vaša prijava

Otkazan 14. Jesenski dječji kros 2015.?


Zbog čega je upitno održavanje ovogodišnjeg jesenskog dječjeg krosa pojašnjavaju iz Maraton kluba Velika Gorica, organizatora krosa. Priopćenje donosimo u cijelosti:

maraton klub logo smanjeni

Poštovani sugrađani i sugrađanke grada Velike Gorice, šira javnosti

Sa žaljenjem moramo konstatirati kako nam se financijska potpora, od strane svih sudionika bitnih za organizaciju velikogoričkog Dječjeg jesenskog krosa, svake godine smanjuje. Ove godine, nakon trinaest godina održavanja, nažalost nismo u mogućnosti garantirati održavanje ove velike sportske manifestacije namijenjene predškolskom i školskom uzrastu.

Maraton klub Velika Gorica nakon održane 23. Turopoljske trke, iako je izbjegao blokadu računa i likvidaciju Kluba, još nije pokrio sva dugovanja. Dogovor o pokrivanju preostalih troškova Turopoljske trke, u jednakim dijelovima između GVG i ZSUGVG, ispoštovao je samo Grad. Klub nije solventan niti ima bonitet za organiziranje ove manifestacije. Unatoč dobroj volji i želji za volontiranjem svih članova Kluba, prisiljeni smo otkazati ovu manifestaciju. Trenutno je naš kredibilitet kod svih dobavljača u potpunosti uništen.

Grad Velika Gorica nije prihvatio naš poziv za pomoć u održavanju jubilarnog dječjeg krosa u vidu pokrivanja troškova dječjeg krosa, preuzimanja rizika od mogućih izvanrednih troškova i cesije nad plaćanjima. Nažalost nemamo druge mogućnosti nego ove godine otkazati organizaciju Dječjeg jesenskog krosa. Zadnjih par godina Klub je iz sredstava svojeg redovnog poslovanja mogao pokriti manje minuse od par tisuća kuna ostalih nakon Dječjeg krosa, ali to više nažalost više nismo u mogućnosti.

Program Dječjeg krosa prijavljen je na natječaj za javne potrebe u sportu koji je objavila ZSUGVG. Iako je postojao poziv za takve projekte prijava nije nikad niti razmotrena niti su dodijeljena sredstva. Nažalost u budžetu od preko sedam milijuna kuna nije se našlo niti kune našlo za stavku Dječjeg jesenskog krosa. Hrvatske Bratske Zajednice 80, 10410 Velika Gorica, Republika Hrvatska oib: 63631774475 iban: HR9723600001102397416 mkvg@mkvg.hr www.mkvg.hr

Organizacija ove velike manifestacije ovisi o financijskoj potpori grada Velike Gorice čije donacije zadnjih godina osciliraju, Zagrebačke županije koja je ove godine izdvojila rekordno mali iznos, te sponzora – koji nas već desetak godina dobro prate, ali ne mogu pokriti cjelokupni trošak manifestacije. Osim financijske potpore, realizacija krosa ne bi bila moguće bez pomoći gradskih poduzeća VG Čistoće, VG Komunalca, službe hitne medicinske pomoći – koja više nije voljna besplatno ustupiti tim HMP već je najveći doseg dodjela doktora s medicinskom torbom, srednjoškolskog centra grada Velike Gorice i naših dragih prijatelje redara iz DVD-a Turpolje.

Kao minimum organizacije Dječjeg krosa, kao i svih ovih godina do sada, smatramo da nastup na Dječjem krosu mora ostati besplatan, svako dijete koje nastupi treba ponijeti sa sobom majicu koja će mu kasnije poslužiti i na nastavi tjelesne kulture u školi, diplomu sa svojom slikom kao lijepa uspomena na taj dan, a za najbolje u kategoriji pehar. Također vjerujemo da će Dječji kros biti i adekvatno popraćen „city light“ plakatima, ništa manje nego ih je to na autobusnim stanicama u gradu Velikoj Gorici bilo za Noć borilačkih sportova.

S obzirom da Klub nije u stanju organizirati tu veliku sportsku manifestaciju prepuštamo gradu Velikoj Gorici, Upravnom odjelu za predškolski odgoj, školstvo i šport, za koje vjerujemo da bi trebao brinuti oko ponude športskih aktivnosti najmlađima, odabir drugog partnera. Za provođenju ove velike sportske manifestacije drage našim najmlađim sugrađanima, a kao potencijalne partnere vidimo sljedeće:

 ZŠUGVG – Zajednica Športskih Udruga Grada Velike Gorice

 Atletski klub Velika Gorica

 Stručni skup učitelja TKZ grada Velike Gorice

 Udruga Zdravi duh

 Gradsko Društvo Crvenog Križa Velika Gorica

Svakako bi nam bilo žao da ova manifestacija prekine sa svojim postojanjem nakon trinaest godina održavanja i nadamo se da će se naći partner koji će uspjeti i ove godine animirati naše najmlađe sugrađane.

Darko Mišerić, predsjednik Maraton kluba Velika Gorica