Prijava

Vaša prijava

Nevenka Dujmović v.d. glavnoga urednika Trećega programa Hrvatskoga radija


Nevenka Dujmović_02
Na prijedlog vršitelja dužnosti ravnatelja Programa Hrvatske radiotelevizije Joze Barišića vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić imenovao je danas Nevenku Dujmović vršiteljicom dužnosti glavnoga urednika Trećega programa Hrvatskoga radija (HRT – HR 3) nakon što je te dužnosti razriješena Rajka Rusan.

Nevenka Dujmović rođena je 1967. godine u Zagrebu. Diplomirala je kroatistiku na Filozofskome fakultetu u Zagrebu. Nakon završetka studija počinje surađivati na Trećemu programu Hrvatskoga radija. Prve autorske emisije počinje raditi 1995. godine, a od 1997. godine stalno je zaposlena na Trećemu programu Hrvatskoga radija.

Posljednjih dvadesetak godina vodi i uređuje emisiju Razgovor s povodom u kojoj sudjeluju istaknuti pojedinci iz kulturnoga i društvenoga života, a tematski je povezana s kroatističkim književnim, jezikoslovnim i povijesnim temama. Za potrebe te emisije redovito prati rad vodećih hrvatskih kulturnih institucija. Uređuje i emisiju Ogledi i rasprave, koja donosi eseje uglavnom hrvatskih autora s područja književnosti, kulture i publicistike u širemu smislu. Niz godina vodila je i uređivala emisiju Forum specijalizirajući se za teme povezane s hrvatskom književnošću i jezikoslovljem.