Prijava

Vaša prijava

Održan 17. Gastro Turopolja


3

U nedjelju  14. listopada 2018. u centru Velike Gorice održan je 17. Gastro Turopolja; najprepoznatljivija gastronomska manifestacija Zagrebačke županije, u organizaciji Udruženja obrtnika Velika Gorica i Turističke zajednice Velike Gorice. Gastro Izložba i Nedjeljnji turopoljski ručak na otvorenom i ove su godine privukli više tisuća posjetitelja, koji su uživali u vrhunskim delicijama koje su pripremili majstori velikogoričkih ugostiteljskih objekata: Ugostiteljski obrt GROF, Restoran MON AMI, Bistro BABRIGA, Bistro KAKTUS, MEMY obrt za proizvodnju, ugostiteljstvo i trgovinu, ETNO UDRUGA TUROPOLJSKA POSAVINA, Pekara MARTINAJ, Srednja strukovna škola Velika Gorica- strukovno područje ugostiteljstvo i turizam , Lovačko društvo SRNA.

1 (1)

Uz specijalitete velikogoričkih ugostitelja, posjetitelji su uživali u morskim delicijama ugostitelja Udruženja obrtnika Korčula – Lastovo; dugogodišnjih prijatelja velikogoričkog Udruženja sa kojima ih veže Povelja prijateljstva. Također i ove godine se mogla kušati domaća turopoljska kotlovina koju su pripremale brojne ekipe i vatrogasna društva sa učenicima Srednje strukovne škole Velika Gorica.

IMG_4395

Nakon ručka posjetitelji su uživali u ponudi vrhunskih vina velikogoričkih podruma, kao i vinima gostiju vinara iz Zagrebačke županije, otoka Korčule i Slovenije. U ponudi su se našla vina Udruge vinogradara i vinara GROZD Velika Gorica, Vina Kos – Jurišić, vina iz Korčule, Društva vinogradnikov SREMIČ, te Vina KODELA i Vina KRANJC iz Slovenije.

Uz bogatu enogastronomsku ponudu, na manifestaciji su sudjelovali velikogorički obrtnici predstavivši turopoljske suvenire i proizvode, kao i brojni OPG-ovi i Udruge. Održani su Gorički dani meda Pčelarske udruge „Turopolje“, a Dječji vrtić Ciciban i ove godine je nastavio projekt ‘Mali poduzetnik’ koji je osmišljen kako bi se najmlađi uključili u stvaranje pozitivne poduzetničke klime i promocije obrtničkih zanimanja.

 

IMG_4392

 

Organizatori manifestacije zahvalili su na podršci Gradu Velika Gorica i sponzorima manifestacije; Zagrebačkoj županiji i Zagrebačkoj banci. Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec naglasio je kako je Gastro Turopolja jedna od najznačajnijih gastro manifestacija u Hrvatskoj, te je pozdravio sve velikogoričke obrtnike koji su sudjelovali na Gastru i čestitao im na vrhunskoj promociji obrtništva turopoljskog kraja. Predsjednik Udruženja obrtnika Zagreb i podpredsjednik Obrtničke komore Zagreb  Antun Trojnar također je čestitao velikogoričkim obrtnicima ugostiteljima na uspješnih sedamnaest godina predstavljanja obrtništva kroz Gastro Turopolja.

IMG_4154

Predsjednik Udruženja obrtnika Velika Gorica Vladimir Birek, podpredsjednik Dražen Šimičić i predsjednik Ceha ugostitelja velikogoričkog Udruženja Boris Mužek istaknuli su kako će i slijedeće godine organizacijski i još većim obogaćivanjem ponude gastronomskih specijaliteta manifestacijom Gastro Turopolja nastaviti sa promocijom ugostiteljstva i obrtništva Velike Gorice.

1 (1)
2
3
4
IMG_4084
IMG_4154
IMG_4172
IMG_4190
IMG_4254
IMG_4279
IMG_4297
IMG_4330
IMG_4355
IMG_4358
IMG_4392
IMG_4395
IMG_4401
IMG_4406
IMG_4411
IMG_4440