Prijava

Vaša prijava

'BIO SAM ZAPREPAŠTEN, UNUTRA JE BILO PRAVO BLAGO!' Pred Pevecom našao novčanik pun keša, a onda pokazao veliko srce


Splićanin Zdenko Iličić razveselio je u ova predblagdanska vremena Vjekoslava Križića iz Velike Gorice pronašavši njegov novčanik "težak" nešto više od 8000 kuna ispred "Pevecova" prodajnog centra u Kaštel Sućurcu, javlja Slobodna Dalmacija.

Iličić je pronađeni "takujin" uručio vozaču kamiona te time uvjerio da i u aktualnom vremenu punom izazova i "crnila" još uvijek ima poštenih ljudi. Kako je prepričao čitatelj Slobodne, Zdenko je na parkiralištu ispred trgovačkog objekta ugledao novčanik i podigao ga, a u njemu je bio pozamašan iznos za prosječnoga građanina.

- Bio sam zaprepašten, te nisam znao što učiniti s poprilično teškim novčanikom. Krenuo sam do infopulta u "Pevecu" kako bih obavijestio njihove zaposlenike, koji su ga otvorili kako bi provjerili ima li u njemu osobnih podataka o vlasniku. U zelenom novčaniku krilo se pravo "blago", teško nešto više od osam tisuća kuna u gotovini, nekoliko kreditnih kartica i osobnih dokumenata - istaknuo je nalaznik i dodao:

- Na svu sreću, u novčaniku je bila gospodinova osobna iskaznica i broj mobitela. Odmah sam ga nazvao i razveselio ga.

Križićevoj sreći, potpuno očekivano, nije bilo kraja, te je u znak zahvalnosti našem sugrađaninu zauzvrat ponudio što god želi za nagradu, no skromni Iličić je zahvalio, odbio potencijalnu nagradu i zaželio vozaču sve najbolje.

- Sasvim je normalno da sam čovjeku vratio izgubljene dokumente i novac. Ni u jednom trenutku nisam se dvoumio što učiniti s novčanikom - kazao nam je Iličić.

Slobodna je kontaktirala i s Vjekoslavom Križićem koji se našalio kako je njegov novčanik naišao na poštenog nalaznika, te je javno zahvalio dobrom Splićaninu koji ga je spasio od gubitka solidne svote, ali ga je ujedno i lišio dodatnih troškova zbog obnove bankovnih i osobnih isprava, osobito u ovo blagdansko vrijeme kada će mnoge službe skratiti rad svojih šaltera.

- Nisam ni znao da sam izgubio novčanik, a kad me gospodin Zdenko nazvao i kazao da ga je pronašao, srce mi je skoro stalo. Neizmjerno sam mu zahvalan i iznenađen kako ima poštenih ljudi. Također, rekao sam mu, ako mu bilo što bude ikad trebalo, da mi se slobodno javi - naglasio je 45-godišnji vozač kamiona.


PREDSTAVLJANJE KNJIGE TRAGOVI NA MODROM NEBU