Prijava

Vaša prijava

GLAVNI KONKURENTI U BUTKOVIĆEVOJ RADNOJ GRUPI ZA UBER, ŠTO ĆE SMISLITI? Radio Taxi traži za sve obveznu dozvolu za taksiranje, Uber nešto 'napredno'


Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković jučer je rekao kako je Ministarstvo formiralo radnu skupinu koja će razmotriti moguće izmjene zakona u pravcu deregulacije taksi tržišta. Interes je, rekao je, da građani plaćaju što jeftinije taksi usluge te zauzvrat dobivaju sigurniju i bolju vožnju. U radnoj skupini između ostalih sjede i predstavnici Ubera te Radio Taxija.

- Zna se po zakonu koji su uvjeti i što mora zadovoljiti taksi prijevoz. Uber kaže da nije taksi prijevoz, ali prevozi ljude s točke A na točku B i naplati im cijenu za to. Neka građani sami zaključe što to znači - komentirao je Butković situaciju u kojoj Uber obavlja usluge na hrvatskom tržištu iako ga optužuju za nelegalno poslovanje.

- Uber očekuje da će se pronaći rješenje koje je napredno, ali i europsko. Jasno je komunicirano da će rad radne skupine biti javan i transparentan. Ministarstvo prometa očekuju prijedloge i argumentaciju kojom će se urediti taksi tržište i drugi oblici prijevoza osobnim automobilima što mi, naravno, podržavamo - komentirao je očekivanja od radne skupine Matija Mesić, glasnogovornik Ubera, i dodao da djelatnost koju obavljuju Uberovi vozači i partneri nije protuzakonita, ali da je činjenica da je zakon nedorečen.

U Radio Taxiju se nadaju da će skupina omogućiti iste uvjete za sve.

- Imamo velika očekivanja od radne skupine. Smatramo da se moraju stvoriti isti uvjeti za sve sudionike tržišta - svi bi trebali imati dozvole za taksi prijevoznike i ne bi smjele postojati varijabilne cijene vožnji. Potrebna je zakonska kontrola tržišta i njegovih cijena. Nitko nije protiv konkurencije ukoliko je ona lojalna - izjavio je Jozo Kovačević, predsjednik Udruženja Radio Taxi Zagreb.

Prošloga tjedna u Ministarstvu prometa održan je prvi sastanak radne skupine za autotaksi prijevoz, čiju su članovi predstavnici grada Splita, Zagreba, Rijeke i Velike Gorice, Ministarstva gospodarstva, Hrvatske udruge poslodavaca, Hrvatske gospodarske komore te Hrvatske obrtničke komore.

Kako neslužbeno doznajemo, predstavnik Ubera nominiran je u skupini od strane HUP-a, dok je Radio Taxi u radnu skupinu stigao kao HOK-ov odabranik. Očekuje se da će radna skupina predložiti dva konkretna modela od kojih će se izglasati onaj najbolji za hrvatsko tržište taksija.


Najljepša ljubavna pjesma Oš Pokupsko