Prijava

Vaša prijava

HDZ I DALJE DOMINIRA ŽUPANIJAMA Prema trenutnim rezultatima imaju 7 župana u prvom krugu, vode u još 6 županija, potop SDP-a!


Prema prvim rezultatima DIP-a u utrci za gradonačelnička mjesta u četiri najveća hrvatska grada Milan Bandić vodi u gradu Zagrebu, Željko Kerum u Splitu, Vojko Obersnel u Rijeci, a Ivan Vrkić u Osijeku.

I dok se HDZ u najvećim gradovima nije proslavio (imaju tri kandidata u drugom krugu, ali od njih tek Krstulović Opara ima kakve takve šanse za pobjedu u Splitu, u Zagrebu je pak Drago Prgomet potpuno podbacio), u županijama je trenutno vladajuća stranka u Hrvatskoj bolje prošla.

Prema rezultatima DIP-a u 22 sata, HDZ-ovi kandidati za župana pobjeđuju u 7 županija već u prvom krugu (Virovitičko-podravska, Brodsko-posavska, Požeško-slavonska, Karlovačka, Ličko-senjska, Zadarska i Šibensko-kninska)

Osim toga, njihovi kandidati vode u još 6 županija (Koprivničko-križevačka, Osječko-baranjska u kojoj nisu bili na vlasti 11 godina, Vukovarsko-srijemska, Sisačko-moslavačka, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska).

Inače, na lokalnim izborima prije četiri godine HDZ je s partnerima osvojio najveći broj glasova u 11 županijskih skupština, SDP i partneri u njih 8 (uključujući Grad Zagreb), a u po jednoj najveći broj glasova imali su IDS (Istarska županija) te HDSSB (Osječko-baranjska).

Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković izjavio je u nedjelju navečer dolazeći u sjedište stranke kako, što više pristižu izborni rezultati, Hrvatska je sve "plavija".

 - Kako pristižu izborni rezultati Hrvatska je sve plavija. Bit će dobro za HDZ - kratko je rekao šef HDZ-a, stranke čija službena politička boja plava.

S druge strane, kandidati SDP-a, ili kandidati kojima su dali potporu, sigurno pobjeđuju u 5 županija (Krapinsko-zagorska, Bjelovarsko-bilogorska u kojoj pobjeđuje nezavisni Damir Bajs, Zagrebačka u kojoj su dali potporu HSS-ovom Stjepanu Kožiću, Primorsko-goranska i Varaždinska u kojoj su poduprli HNS-ova Predraga Štromara)

IDS će očekivano imati župana u Istarskoj županiji (kojem je potporu dao i HNS), dok će HNS sigurno imati župana u Međimurskoj županiji, a kandidati kojima su oni dali potporu zajedno s SDP-om pobjeđuju u još tri županije prema sadašnjim rezultatima.


Zlato za Turopoljski škrlet na Urbanovo 2017

Državno Natjecanje iz geografije