Prijava

Vaša prijava

FILMSKI OBRAČUN U ZAGREBU: DILERE U MERCEDESIMA SAČEKALI NOŽEVIMA I MOLOTOVLJEVIM KOKTELOM Cijelo naselje bruji o drami i dugoj policijskoj opsadi


Ruke gore! Ajmo, ruke gore! - izvikivali su policajci naoružani do zuba u nedjelju malo prije 20 sati u Baburičinoj ulici u naselju Zapruđe, točnije nakon ulaska u stan Marija R. (33) i Tomislava T. (33), a za koje su raspolagali informacijama da su tri sata prije toga u susjednom naselju Utrina ispred garaža u Šišićevoj ulici izboli noževima Neđada (35) i Mefu B. (43).

No, obračunu u kasno nedjeljno poslijepodne tu nije bio kraj jer je, prema sumnjama istražitelja, ali i tvrdnjama ozlijeđenih muškaraca, Mario R. u jednom trenutku bacio molotovljev koktel u Neđadova leđa, ali na sreću se isti pri udarcu razbio te ugasio.

Naselje bruji

Ozlijeđeni muškarci odvezli su se u KBC Zagreb, odakle je u 16.45 sati policija zaprimila dojavu o krvavom incidentu o kojem cijelo naselje danima bruji. Policija je vrlo brzo zasukala rukave i banula na vrata dvojice cimera, Marija i Tomislava, te su odvedeni na kriminalističku obradu, a motiv susreta na lokaciji koja inače slovi kao “tajno mjesto za susrete s druge strane zakona” su neriješena “robno-novčana” potraživanja.

Kako doznajemo, Neđad i Mefo B. telefonski su dogovorili susret s Marijem R. i Tomislavom T. Ispred garaža njih su se dvojica dovezla u Mercedesu, a Mario i Tomislav došetali su pješice iz susjednog naselja, noseći sa sobom svaki po nož te staklenu bocu napunjenu benzinom i s improviziranim fitiljem. No, u jednom trenutku, kad su se u pitanje dovela novčana potraživanja, pale su teške riječi, a ubrzo je izbila i tučnjava, točnije Mario je na Neđada bacio zapaljeni molotovljev koktel čija se staklena boca razbila, a vatra ugasila. Vidjevši da se plan zastrašivanja izjalovio, dečki iz Zapruđa posegnuli su za noževima. Tijekom tučnjave Neđadu i Mefi nanijeli su ozljede noževima te je mlađi teško ozlijeđen, a stariji lakše.

Kao na filmu

I dok stanari Utrina prepričavaju obračun noževima koji su samo rijetki vidjeli, u susjednom Zapruđu stanari su još uvijek pod dojmom višesatne policijske opsade zgrade.

- To je izgledalo kao u filmovima. Došle su tri marice, kordon policajaca je okupirao stubište, čak su zaustavili i lift da ne vozi. Policajci su lupajući na vrata vikali da ih otvore ili će ih obiti. Na kraju su vrata otvorili, a nakon ulaska u stan vikali su dečkima da dignu ruke u zrak. A dok su ih odvodili u lisicama van, dečki su imali pognute glave. Očito su prekasno shvatili da ih treba biti sramota za učinjeno. Ne znam što da mislimo. Marija znamo od malena jer je u tom stanu nekad živjela njegova teta, a on je svraćao. No onda se on uselio, a potom i taj Tomislav, o kojem ne znamo ništa. Znamo jedino da je kroz taj stančić svašta protutnjalo, pa i droga - kaže nam jedan od susjeda.

Druga, pak, susjeda kaže da je bilo samo pitanje vremena kada će dečki žestoko zgriješiti o zakon jer su se nekima, koji im znaju zvoniti, ozbiljno zamjerili.

Uhićenom dvojcu, inače starim policijskim znancima, sudac istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici odredio je jednomjesečni pritvor zbog pokušaja teškog ubojstva.