Prijava

Vaša prijava

POČELO SUĐENJE ZA ZLOČIN KOJI JE ŠOKIRAO CIJELU HRVATSKU David Komšić optužen da je 73 puta izbo trudnu Kristinu Krapljan: 'Ne osjećam se krivim'


Na zagrebačkom Županijskom sudu jutros je počelo suđenje Davidu Komšiću (20) za ubojstvo Kristine Krapljan. Tereti ga se za teško ubojstvo 18-godišnje Kristine Krupljan koju je nezaposleni konobar izbo nevjerojatnih 73 puta.  Djevojci, koja je bila i trudna, nije bilo spasa.

Prema navodima optužnice 22. veljače 2017. godine napao nožem u automobilu ubovši je 73 puta, te zadavši joj 15 reznih rana po tijelu i glavi.

- Ne osjećam se krivim - rekao je Komšić na upit sutkinje Sanje Mazalin, predsjednice sudskog vijeća osjeća li se krivim.

Iako je Komšić mlađi punoljetnik, suđenje neće biti zatvoreno za javnost.

Komšićev odvjetnik Veljko Miljević DORH-u je na pripremnom ročištu predložio sporazum o priznanju i kazni, ali je njegov prijedlog odbijen.

- Odbijanje su obrazložili tvrdnjom da javnost traži više od nagodbe - rekao je Miljević i istaknuo kako je obrana u nagodbi nudila potpunuo priznanje što bi značajno skratilo cijeli postupak.

Zagrebački Županijski sud još je u listopadu potvrdio optužnicu za teško ubojstvo 20-godišnjem Davidu Komšiću kojega tužiteljstvo tereti da je u veljači ove godine iz ljubomore ubio svoju bivšu djevojku, 18-godišnju Kristinu Krupljan.

Tužiteljstvo tvrdi da je David 18-godišnju Kristinu ubio na okrutan način i iz bezobzirne osvete, za što je po zakonu propisana kazna od najmanje deset godina pa do dugotrajne kazna zatvora.

Vještačenjem je utvrđeno da je Komšić u krvi i urinu imao THC, što ukazuje da je konzumirao marihuanu iIi hašiš. Pretragom mobitela koje su koristili utvrđeno je da su 19. veljače komunicirali vezano uz njezinu trudnoću i njihov međusobni odnos. Kristina 21. veljače u komunikaciji spominje da ju je David ranije zlostavljao i tukao te da ima 22 ispitivanja u DORH-u.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu protiv njega je podiglo još jednu optužnicu. S još trojicom mladića - Filipom Filipovićem i braćom Arjanom i Armendom Rexhepijem tereti ga se za oštećenje tuđe stvari, odnosno automobila Kristine Krupljan.

Nepunih godinu dana prije ubojstva Kristine Krupljan Komšić je  očevim Mercedesom usmrtio 72-godišnjeg Josipa Kolarića na križanju Vukovarske ulice i Donjih Svetica u Zagrebu.

U kolovozu prošle godine Komšić je zbog te nesreće nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora, no kako je njegov odvjetnik tada i najavio, na presudu se žalio te je Županijski sud u Velikoj Gorici sada kaznu smanjio s dvije godine na godinu i dva mjeseca zatvora.

Stradali Josip Kolarić bio je umirovljeni hrvatski branitelj i otac osmero djece. Oni koji su ga poznavali kažu kako je, zbog prehranjivanja velike obitelji, bio na rubu socijalnog slučaja te da se snalazio kako je znao i umio.

Po dolasku policije i medija na mjesto gdje je osmero djece ostalo bez oca, Komšić se bahato postavio i poručio da će ‘tužiti sve’ ako vidi da je negdje izašla njegova slika ili slika nekoga iz njegove obitelji koja je također stigla na mjesto tragedije.

Komšićeva obrana na presudu se žalila tvrdivši i da sud, prilikom donošenja odluke, ‘nije u dovoljnoj mjeri vrednovao Komšićevu neosuđivanost i mladost’.