Prijava

Vaša prijava

NOVI NAPAD FANTOMA: LOVAC NA TAKSISTE I DALJE SIJE STRAH ZAGREBOM 'Usred mećave uperio mi je pištolj u glavu, istjerao me na snijeg i ukrao mi BMW!'


Neumorni lovac na taksiste, ali i na pripadnice ljepšeg spola, ne odustaje od svojih razbojničkih nakana. Iako se prvotno mislilo da mu je policija u četvrtak navečer bila na tragu, on i dalje bježi te utjeruje strah u kosti pružateljima taksi usluga. A sudeći prema svemu, opčinjen je Novim Zagrebom u kojem, ili inicira vožnju koja razultira razbojništvom, ili je, pak, tamo okonča.

Peto po redu razbojništvo odrađeno je nad 37-godišnjom A.V., vozačicom Ubera kojoj je oko 13 sati u petak, u vrijeme dok je bila snježna mećava, zaprijetio pištoljem, ukrao joj novac te je izbacio iz BMW-a kojim se odvezao u nepoznato. Ukradeni auto još uvijek nije pronađen, a odmah nakon razbojništva, prestravljena žena dignula je na noge svog poslodavca i policiju. Šteta? Oko 70 tisuća kuna.

A sve je krenulo nešto prije 13 sati kada je, preko Uber aplikacije, stanoviti Mario P. naručio vožnju uz napomenu da će platiti u gotovini. Mjesto susreta bilo je u Ulici Božidara Magovca kod kućnog broja 55 gdje se nalazi Udruženje Radio Taxi Zagreb. Sjeo je u BMW, a vozačica ga je prema naputku krenula voziti u smjeru Velike Gorice. Prolaskom kroz središte grada, produljili su prema Čičkoj Poljani. Točno kod Rakitovca klijent je vozačici uperio pištolj u glavu, ostavivši je na snijegom prekrivenoj livadi.

Prva žena koja se našla na udaru misterioznog lovca na taksiste, napadnuta je 15. veljače u Mičevcu. Ta 39-godišnja vozačica Ubera doživjela je i brutalnost s obzirom da ju je lopov naprasno udario drškom pištolja po ramenima i po vratu kad ga je zamolila samo da barem mobitelom, koji joj namjerava uzeti, dopusti da se javi djeci. Osim mobitela i novca, razbojnik joj je uzeo i auto koji je, na njezinu sreću, pola sata kasnije i pronađen u drugom naselju.

Sedam dana kasnije, 22. veljače na istoj adresi u Mičevcu, napadnut je prema istom obrascu i vozač Cammea. Napadač je u taksi ušao u Folnegovićevom naselju te zatražio vozača L.M. (25) da ga odvede do Mičevca. Kada su tamo stigli, umjesto novca za vožnju, izvadio je pištolj i repetirao ga uz riječi: “Stani, daj pare”. Mladiću je uzeo novčanik i istjerao ga iz vozila, a taksi su pronašli Cammeovci 10 sati kasnije istog dana. Dva dana kasnije na udaru lopova opet je bio Cammeo, a 39-godišnjeg vozača razbojnik je napao u Trnskom. Uz riječi: “Pucat ću ti u rame”, ukrao je taksistu tek nekoliko stotina kuna.

Tko je razbojnik koji ima fetiš na taksiste i koji je počeo targetirati i slabiji spol za volanom, policija intenzivno nastoji otkriti. Podsjetimo, u protekla dva tjedna zabilježeno je ukupno pet napada na vozače taksija u metropoli. U dva slučaja razbojništva su rezultirala samo krađom novčanika s utrškom, dok je u tri navrata lopov vozačima ukrao i automobile od kojih su dva pronađena istog dana.