Prijava

Vaša prijava

HRVATSKOJ SE SMIJEŠE INVESTICIJE TEŠKE ČETIRI MILIJARDE KUNA Evo u što bi sve Izraelci htjeli uložiti sklopimo li ugovor o kupnji borbenih aviona


Elbit Systems želi ulagati u Hrvatsku na nekoliko programa. Jedan je od njih zajedničko ulaganje s Israel Aerospace Industry u Zrakoplovno tehnički centar u Velikoj Gorici. Drugi je gradnja tvornice pješačkog streljiva, a treći ulaganje u Pomorski centar Split, kazao je za Jutarnji list Adrian Zanescu, potpredsjednik izraelske tvrtke Elbit System, u jednom od sjedišta tvrtke u izraelskom gradu Haifi.

No, da bi tvrtka Elbit ušla na hrvatsko tržište, prvo hrvatska i izraelska vlada moraju potpisati ugovor o kupnji aviona. Zanescu je prvi put pokazao i sporazum o potencijalnoj suradnji između Elbita i ZTC-a koji je potpisan u rujnu prošle za posjeta izraelske kompanije Hrvatskoj.

- ZTC ima veliki potencijal i mi smo spremni na veliki posao s tom kompanijom - ističe Zanescu.

Prema neslužbenim informacijama riječ je o mogućem razvoju kapaciteta za održavanje civilnih zrakoplova. Najavljuje se i Elbitovo ulaganje u razvoj škole za obuku pilota u Zadru i osnivanje njihova centra za nabavu u Hrvatskoj.

Projektom nabave novog borbenog aviona Hrvatska planira privući ulaganja u visini od 4 milijarde kuna sljedećih godina te otvaranje oko 800 radnih mjesta širom zemlje.


Petek na Gorice: sudjelovali mali poduzetnici 4.b razreda