Prijava

Vaša prijava

SNIJEŽNI NANOSI OTEŽAVAJU PROMET NA DIJELU AUTOCESTE A1 Ograničenje brzine na snazi je zbog jakog vjetra te jake bure, gužva na Bregani dva kilometra


Na dionici autoceste A1 između čvora Gornja Ploča i južnog ulaza u tunel Sveti Rok zbog snijega se vozi uz ograničenje brzine na 40 km na sat, a od tunela Sveti Rok do tunela Ledenik ograničenje brzine je 60 km na sat, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Na dionici autoceste A1 tunel Sveti Rok - prolaz Vučipolje zbog jakog vjetra promet se odvija uz ograničenje brzine 60 km na sat. Na autocesti A3 pred naplatnom postajom Bregana u smjeru Slovenije kolona teretnih vozila na zaustavnom traku proteže se oko 2 km. 

Zbog jake bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Snijeg otežava vožnju mjestimice u Lici.

Zbog niskih je jutarnjih temperatura moguća poledica na vlažnim dijelovima kolnika, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Vozače se upozorava da prilagode brzinu uvjetima na cestama te ne kreću na put bez propisane zimske opreme.

Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim vozilima s priključnim vozilom za vrijeme zimskih uvjeta na pojedinim cestamau Lici.

Za sav promet, zbog radova, zatvorene su ceste: DC1 čvor Lučko (A3) – Jastrebarsko (DC310) kroz Stupnik (obilazak je lokalnim ulicama uz privremenu prometnu signalizaciju); DC47 Jasenovac-Hrvatska Dubica kod skretanja za Višnjicu (zbog oštećenja kolnika); DC7 između mjesta Sikirevci i Slavonski Šamac; DC36 Gladovec Pokupski-Žažina u naselju Pokupsko; DC53 u Čaglinu (između Našica i Slavonskog Broda); DC75 u Funtani i u Novigradu; DC303 od naselja Brajkovići do čvora Kanfanar, DC232 Sisak-Jasenovac između Lonje i Trebeža otvorena je za vozila do 5 t nosivosti zbog oštećenja; ŽC6034 Knin-Plavno u mjestu Radljevac i LC25176 Vrbno-Ježovec-ŽC2083 (klizište).

U prekidu je katamaranska linija Pula - Zadar.

Trajekti, ostali katamarani i brodovi zasada plove prema redu plovidbe.

Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova); za sav promet (osim za pješake) zatvoren je granični prijelaz Dvor (zbog radova). Moguće je koristiti granični prijelaz Hrvatska Kostajnica/Bosanska Kostajnica.