Prijava

Vaša prijava

Veliki stan za veliku obitelj u Velikoj Gorici

['veliki stan', 'Velika Gorica', 'projektni ured 4 uha', 'projektni ured 4 uHa']

Uvod 4uHa

AUTORI PROJEKTA: 

Sigurnost, toplina, smijeh, miris nedjeljnog ručka, zajedničko navijanje, rođendani, blagdani, mjesto gdje se tvoj pametni telefon automatski povezuje s internetom. To su sve asocijacije na dom i na obitelj. Današnja dizajnerska priča, kao i mnoge druge naše ispisane, odnosno iscrtane priče, govori upravo o tome. O domu. I o tome kako kvadrati, zidovi i prostor postaju dom. Peteročlana velikogorička obitelj angažirala nas je da 250 kvadrata stana prilagodimo njihovim navikama, potrebama i želji da se stvori interijer koji je promišljena kombinacija modernog i tradicionalnog izričaja. Osim što obiluje kvadratima, stan na posljednjoj etaži zgrade nedaleko od centra Velike Gorice  ima i prekrasnu, trostrano orijentiranu terasu te četiri spavaće sobe, roditeljsku, dvije dječje i jednu za baku. Naša interijerska intervencija nastupila je nakon izvedbe podova pa smo stil uređenja prilagodili tonovima kamena travertina. Kontrastima, bojama i rasvjetom smo neutralizirali postojeće završne podne obloge i unijeli dinamiku u prostor.

01 ULAZNI HODNIK.jpg
 

Ulaznim prostorom dominira prostrani, po mjeri osmišljeni garderobni ormar sa skrivenim vratima kupaonice i dječjih spavaćih soba. Jednostavne profilacije fronti ormara unijele su tradicionalni moment već u samom ulaznom hodniku,  a drvene niše su jasno naglasile spremišne zone i razbile kontinuitet bjeline.

03 DNEVNI BORAVAK.jpg

05 RADNA SOBA.jpg

06 RADNA SOBA.jpg
 

Dnevni dio stana obiluje kvadratima te sadrži prostranu kuhinju s otokom, blagovaonicu, ostavu sakrivenu lažnim frontama ormara, dnevnu zonu s kaminom te dodatan radni i opuštajući kutak koji se kliznom stijenom može kompletno odvojiti od dnevnog boravka.

02 KUHINJA I BLAGOVAONICA.jpg
 

Otvorenim prostorom kuhinje i blagovaonice dominira bijeli namještaj, a nježne fronte u boji kadulje i drveni dekor radnih ploča unose potreban koloristički kontrast. U dnevnom boravku smo ravnoteža između podnog i zidnog kamenog dekora razbili s odabirom masivnije, tamne kutne garniture i plave okretne fotelje modernog dizajna. Poseban, toplinom ispunjen obiteljski ugođaj daje kamin, koji je u potpunosti ugrađen u TV ormarić te otvoreno stoji prostoru.

07 RODITELJSKA SOBA.jpg

08 RODITELJSKA SOBA.jpg.jpg

10 RODITELJSKA SOBA.jpg

11 RODITELJSKA KUPAONICA.png
 

Naš virtualni obilazak stana nastavljamo u najosobnijem dijelu stana – spavaćim sobama. Roditeljska i bakina soba dijele isti stil uređenja, prilagođen prostornim mogućnostima, gdje je roditeljska soba nešto prostranija, s vlastitom kupaonicom i „walk in“ ormarom, a soba za baku je opremljena krevetom po mjeri ugodnih dimenzija, spremišnim ormarima s efektnim ogledalima te uzglavljem koje se postepeno pretvara u noćni ormarić.

14 SOBA ZA BAKU.jpg.jpg
 

13 SOBA ZA BAKU.jpg.jpg

12 SOBA ZA BAKU.jpg

16 WC.jpg
 

Dječje sobe su često najveseliji dio stana, ne samo zbog njihovih malih stanara već i zbog načina na koji su uređene. U njima si u potpunosti oslobodimo maštu, probudimo ono dijete što čuči u nama i predajemo se kreacijama. Kod dečka smo uživali u unošenju motiva Jurice iz Auta, dok smo djevojčici osmislili nježno carstvo ispunjenom zidnom igrom boja i oblika.

17 HODNIK.jpg

18 HODNIK.jpg
 

Poseban dio stana je velika, osunčana te trostrano orijentirana terasa na koju se pristupa iz svake veće prostorije stana, pa čak i iz vešeraja.

19 SOBA DEČKO.jpg

20 SOBA DEČKO.jpg
 

Za danas vas pozdravljamo u ovom trenutku uživanja na terasi,  razmišljajući o nekim skorim toplijim, vedrijim danima, a do tada budimo svi zajedno pozitivni, kreativni i odgovorni. I budimo doma...uz svoje najdraže!

24 SOBA CURICA.jpg
 

22 SOBA CURICA.jpg

23 SOBA CURICA.jpg

25 VEŠERAJ.jpg

26 TERASA.jpg

28 TERASA.jpg

Do sljedećeg čitanja,

Vaš tim 4UHA

Kontakt 4uHa

Veliki stan za veliku obitelj u Velikoj Gorici