Prijava

Vaša prijava

Muškarac uhićen zbog odbijanja testa na droge, vikend rekorder zaustavljen na Kurilovečkoj

[]

U vremenu od 16.-19.02.2024. godine tijekom vikenda provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“, na području policijske postaje Velika Gorica. Utvrđeno je 45 ciljanih prekršaja i to :

-3 prekršaja vožnje vozilom pod utjecajem alkohola
-2 prekršaja upravljanja vozilom i odbijen je vađenja krvi i urina radi analize na drogu
-1 prekršaj upravljanja vozilom pod zabranom upravljanja
-31 prekršaja prekoračenje brzine kretanja vozilom
-7 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje
-1 prekršaj vožnje isteka važenja prometne dozvole

Također je utvrđeno i ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 53 prometna prekršaja.

“Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, a nisu zadržani do otrežnjenja, vozačka dozvola im je privremeno oduzeta na rok od 12 sati i isključeni su iz prometa. Sveukupno 2 vozača su uhićena zbog težih prekršaja i uz Optužni prijedlog prepraćen na Općinski sud – prekršajni odjel, i to:

1 vozač – odbijanje vađenja krvi i urina radi analize na droge jer mu je preliminarnim testiranjem utvrđena prisutnost droga u organizmu,
1 vozač – zabrana upravljanja”, priopćila je gorička policija.

VIKEND REKORDER ZAUSTAVLJEN U KURILOVEČKOJ

Dana 16. veljače 2024. godine (petak) u 21,38 sati, muškarac starosti 51 godina, upravljao je osobnim vozilom u mjestu Velika Gorica.

Nadzorom kod kbr. 5a Kurilovečke ulice, utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 1,38 g/kg., umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10 g/kg,. Isti je na mjestu događaja oduzeta vozačka dozvola na 12 sati i iskjučen je iz prometa. Za počinjeni prekršaj mu je na mjestu događaja uručen Obavezni Prekršajni nalog.

TRI PROMETNE NESREĆE

Za napomenuti je da su se u vrijeme vikenda dogodila navedena 3 prometna nesreća s materijalnom štetom.

Akcije se provode kako bi kod vozača potaknula pozitivna ponašanja u prometu a u cilju smanjenja broja prometnih nesreća vozača sa najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila.

Objava Muškarac uhićen zbog odbijanja testa na droge, vikend rekorder zaustavljen na Kurilovečkoj pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Dvadeset godina Konjogojske udruge Vrbovec

Državna Smotra „LiDraNo 2024.“, Vinkovci, 24. - 26. 4. 2024.