Prijava

Vaša prijava

Humanitarni rad goričkih gimnazijalaca: Priprema za Uskrs i pomoć potrebitima uz Caritas

[]

Učenici volonteri Gimnazije Velika Gorica nedavno su proširili krug svojih aktivnosti suradnjom s Caritasom Župe Navještenja Blažene Djevice Marije u istom gradu. Kroz ovu suradnju, učenici su imali priliku upoznati se s organizacijom rada župnog Caritasa, što im je omogućilo dublje razumijevanje uloge i značaja volonterskog angažmana u lokalnoj zajednici.

Jedna od aktivnosti u kojoj su se učenici aktivno uključili bila je priprema maslinovih grančica za Cvjetnicu, tradicionalnog običaja koji simbolizira ulazak Isusa u Jeruzalem. Ova prilika omogućila im je da doprinesu pripremi za važan blagdan na svoj način.

Druga aktivnost u kojoj su sudjelovali bilo je pakiranje uskrsnih paketa namijenjenih korisnicima Caritasa. Ovi paketi, napunjeni raznovrsnim namirnicama i potrepštinama, pružaju podršku potrebitima u zajednici tijekom uskrsnih blagdana.

Ova suradnja između Volonterskog kluba Gimnazije Velika Gorica i Caritasa Župe Navještenja Blažene Djevice Marije jasno pokazuje snagu zajedničkog djelovanja u ostvarivanju pozitivnih promjena u lokalnoj zajednici. Istovremeno, pruža vrijedne prilike za osobni i društveni razvoj učenika.

Objava Humanitarni rad goričkih gimnazijalaca: Priprema za Uskrs i pomoć potrebitima uz Caritas pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.