Prijava

Vaša prijava

FOTO U tijeku je izgradnja novog mosta u Čičkoj Poljani

[]

Gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar obišao je danas sa suradnicima radove na novom mostu u Čičkoj Poljani. Izvođač radova je tvrtka CIGLENICA d.o.o. iz Zaprešića po projektu PROJEKTLABA d.o.o. iz Velike Gorice. Vrijednost novog mosta je nominalno milijun eura.

>> Projekt vrijedan milijun eura: Kreće izgradnja mosta u Čičkoj Poljani

“Započeta je rekonstrukcija i izgradnja dugoočekivanog mosta na mjestu staroga koji je zbog dotrajalosti trebao biti srušen. Rok za dovršenje mosta je 180 dana. On znači bliži pristup Velikoj Gorici na koju su sva domaćinstva navezana. Do kraja ove godine zasjat će u ovoj prirodi i jedan turistički sadržaj. Radi se o potencijalu koji treba iskoristiti”, rekao je Ačkar.

Most će imati uzdužnu dispoziciju s tri raspona, dva krajnje veličine 16 m i srednji veličine 22 metra te će ukupno biti dugačak 54 metra. Kolnik će biti širine 3 metra s obostranim pješačkim stazama od 1,7 metara te s ostalim elementima će biti ukupne širine 7,5 metra što je gotovo dvostruko više od postojećeg mosta. Kako će novi most biti betonski veza sa starim mostom ostaje u drvenim ogradama za pješake.

“Tko čeka taj dočeka ali se i načeka. Od velike nam je važnosti ovaj most. Bez njega za vrijeme poplave nemamo kako izići iz mjesta. Obilazne ceste su tada zatvorene. Most nam skraćuje put za 2 kilometra. Ovo je novi veliki početak za nas”, rekao je predsjednik VMO Čička Poljana Darinko Gučić.

“Puno nam operativno znači ovaj most. Osim njega, dobit ćemo jer trebamo spremište i garaže za vozila. Papiri bi trebali biti uskoro završeni”, rekao je predsjednik DVD-a Čička Poljana Marijan Čehovec.

Objava FOTO U tijeku je izgradnja novog mosta u Čičkoj Poljani pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.